Hopp til hovedinnholdet

Hvordan har man sex?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg bare lurte på om hvordan jenta føler når man har sex for første gang. hvordan har man sex? fremgangsmåte?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Jeg regner med at du med sex mener samleie, men sex er mer enn bare samleie. Sex er onanering, fingring, fantasier, intimitet med andre som kosing, kyssing, klining. Det er berøring med seksuell karakter og egentlig alt du opplever med deg selv og andre som gir deg pirring og ekstra nytelse.

Å gi oppskrift på hvordan ha et samleie, er umulig fordi det er så forskjellig hva man tenner på, ønsker å gjøre, liker å gjøre og hva som gir best nytelse. Det er også mye som spiller inn på hva man gjør og hvordan det vil bli. Følelsene du har for partneren og motsatt, tenningen dere har, spenningen mellom dere, omstendighetene rundt, situasjonen dere er i - alt vil ha betydning for hvordan sexen vil bli, føles og hva dere vil gjøre. For at sex og samleie med en annen person skal føles godt og riktig, er det viktig at begge to er klar for å ha sex med en annen, føler dere trygge på hverandre og at begge har lyst til det.

Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hva man kan gjøre og hvordan man har sex. Det er vanlig å starte med å utforske hverandres kropper og finner ut hvor det er deilig å bli tatt på og hvor det ikke er så deilig. Utforsk hverandres kjønnsorgan og stimuler på forskjellig måte. Kjenn hva som er deilige berøringer og bevegelser. Det er fint å kunne snakke om sex, hva dere ønsker, liker og tenner på, og gi hverandre tilbakemelding på hva som fungerer. Dere kan også onanere sammen eller hverandre, evt. også bruke munnen til å stimulere med.

Nå dere kjenner at begge er kåte, penis erigert og skjeden våt, er det klart for å forsøke å penetrer (føre penis inn i skjeden). Går dere forsiktig fram, vil det mest sannsynlig gå fint.

Forsøk å være i nuet og kjenn på hvordan det dere gjør skaper gode følelsene hos deg/dere. Gjør det som faller naturlig - da er det størst sjanse for å lykkes og liten grunn for å være nervøs. Det er lite feil du kan gjøre - i verste fall gjør du kanskje ting som ikke føles så godt eller gir god nytelse. Men da er det bare å la være å gjøre det igjen. Alle lærer via erfaring og øvelse gjør mester!

Lykke til!

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex