Hopp til hovedinnholdet

Kondomen faller av

Jente 18 år
 

Spørsmål

De siste gangene jeg og typen har hatt sex så har kondomet falt av under samleie og må tre på en ny midt inni liksom. Og det er så irriterende og vi skjønner ikke hvorfor dette skjer hele tiden. Han drar den ordentlig på pg presser ut luftbobla, og trekker den helt ned til rota men alikevel skjeer dette. Har dere noen tips til hva vi kan gjøre mot dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du er opptatt av å bruke kondom riktig. Det kan hjelpe å bytte type kondom. Kanskje en annen type passer bedre? Ellers har jeg følgende oppskrift til deg:


- Sjekk datostemplingen
- Åpner pakken slik det står på pakken.
- Rull opp kondomet et stykke slik at du tydelig ser hvilken vei det skal rulles på penis.
- Press luften forsiktig ut av den lille beholderen ytterst på kondomet. Dra forhuden tilbake og rull på kondomet helt ned til roten. Pass på at du ikke risper opp kondomet med neglen. Da kan det bli svakheter eller hull.
- Rett etter utløsningen trekkes penis langsomt ut og kondomet holdes fast ved penisroten med tommel og pekefinger. Da renner det ikke ut noe sæd. Hvis samleiet skal fortsette, bytt til ny kondom.

Noen grunner til at kondomet kan sprekke er:

Luft: Dersom det blir en luftlomme mellom kondomet og penis kan det lettere sprekke.

Fett: Salver og kremer som inneholder fett kan svekke kondomet slik at det sprekker eller at det oppstår små hull. Bruk derfor vannbasert glidemiddel.

Dobbelt opp: To kondomer utenpå hverandre gir ikke økt beskyttelse mot kjønnssykdommer eller graviditet. Derimot øker sannsynligheten for at kondomet sprekker eller blir skadet.

Utgått på dato: Det er begrenset holdbarhet på kondomer. Gamle kondomer sprekker lettere. Kontroller datostempelet på pakningen.

Alle landets helsestasjoner for ungdom og utekontakter deler ut gratis kondomer. På noen Unginfokontor rundt om i landet får du også gratis kondomer. Helsesøster på skolen har ofte kondomer til utdeling.
Du kan også bestille gratis kondomer på gratiskondomer.no. Det kan forøvrig være lurt å ha nødprevensjon tilgjengelig når man bruker kondom i tilfellet den faller av eller sprekker. Flere opplever det. Se også vedlagt artikkel.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan trer du på et kondom?

Kondom på tommelen (colourbox.com)

Når du ikke har gjort det før, er det ikke alltid så lett å få det til. Det kan være lurt å trene litt for seg selv for å få teknikken i hendene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex