Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarte ikke å si nei, og tenker på det hele tiden.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hadde sex med en fyr der jeg var veldig beruset og han edru. Jeg hadde egentlig ikke lyst til å ha sex med han, men hadde en følelse av at jeg måtte. Han kjørte meg hjem en kveld etter fest. Han ble med meg inn. Vi gikk på rommet mitt og hadde sex. Jeg var med i starten. Plutselig ble jeg slapp og la meg på magen. Jeg tenkte at nå vil jeg virkelig ikke mer. Han la seg oppå meg og fortsatte. Jeg klarte ikke si at han skulle stoppe. Mener selvfølgelig ikke at dette er voldtekt fordi hvordan kan han lese tankene mine? Det var min feil at jeg ikke klarte å formidle mine meninger. Likevel har jeg ikke klart å ha sex med andre etter denne hendelsen(et år siden). Jeg har holdt på med flere gutter etter hendlesen, men har ikke klart å ha sex med deGuttene skjønner ikke hvorfor jeg ikke vil. De føler derfor at det er mer et vennskap. Forstår de godt, og vil derfor prøve å komme meg videre og klare å ha et normalt forhold. Hvordan skal jeg komme meg videre og slutte å tenke på dette HELE tiden?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Det er nok helt riktig som du skriver at det er vanskelig å kalle dette for en voldtekt, men du har likevel opplevd at det skjedde noe du ikke ønsket, noe som var utenfor dine grenser og komfortsone. Slike hendelser kan også virke inn på hvordan du opplever liknende situasjoner senere. 

Siden dette er ett år siden, og du fremdeles kjenner på problemene, vil jeg anbefale deg å oppsøke hjelp. Du kan starte med å snakke med helsesøster ved ungdomshelsestasjonen. De er vant med å snakke om slike ting. Og skulle det være behov for det, vil du få hjelp til å komme videre i systemet. Men ofte hjelper det bare å få snakket om hendelsen, "lettet på trykket" og få bekreftelser og støtte. 

Håper du får den hjelpen du kan trenge. Lykke til.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex