Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil spørre en gutt om å ta på han, men jeg tør ikke. Hva bør jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, det er meg! Jeg er en jente på 13 år og lurer på en ting. Jeg har lyst til og spørre en gutt men tør ikke. Jeg vil egt ta på an og gjøre noe mere men tørr ikke helt PG spørre han. Hva bør jeg gjøre!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du har lyst til å spørre en gutt om noe, men at du ikke tør. Du sier så at det du vil spørre han om er om du kan ta på han og "gjøre noe mer", hvilket kan bety mye forskjellig. 

Jeg antar at du har ganske kroppslige, seksuelle følelser for denne gutten, og at du har lyst til å gi utrykk for dette. Jeg skjønner at du vil dette, men jeg tror nok ikke det er så lurt å spørre han om dette om dere ikke har et visst forhold fra før av. Om dere er sammen eller holder på, så synes jeg det er ganske naturlig å si at man har lyst til å være med dem på den måten du snakker om. 

Men om dere ikke har et slikt forhold enda så burde du nok bygge opp det først, før du skal spørre om å ta på han og så videre. Da burde du snakke med han mer, og flørte. Hvis du gjør dette en stund og får en bra respons, da kan du bevege deg videre til å snakke om seksuelle lyster. 

Det er helt naturlig å ville ta på det kjønnet du er tiltrukket til, og kanskje gjøre mer enn det også. Men det er litt viktig at du bare snakker om dette med han om dere har et forhold der det er naturlig og greit for begge parter. 

Jeg tror nok dette ordner seg, med litt mot og litt flørting. Jeg skal legge en del artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få noen til å like deg

Jente og gutt smiler til kamera (colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer

Ulykkelig forelskelse

Jente sitter på bakken (www.colourbox.com)

Du har kanskje opplevd at du har vært forelsket, men at personen du likte ikke følte det samme som deg. Eller at du har ønsket å bli venn med en spesiell person, men at denne personen ikke ønsket å bli venn tilbake. Da er det viktig å huske på at det ikke er deg det er noe galt med.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex