Hopp til hovedinnholdet

Jeg synes det var veldig vondt å ha samleie, og så orket jeg ikke mer.

Jente 17 år
 

Spørsmål

For noen uker siden hadde jeg beskyttet sex for første gang med kjæresten min. Jeg synes det var veldig vondt og etter noen få minutter orket jeg ikke mer. Jeg blødde litt, men det regnet jeg med at jeg skulle gjøre også siden det er ganske vanlig. Greia er det at nå i etter tid har jeg hatt litt vondt i underlivet, det er akuratt som at det kommer og går litt. Det svir litt når jeg tisser, spesielt de siste dråpene. Jeg har testet urinen min men den så helt fin ut, med tanke på om det kunne være urinveisinfeksjon eller noe sånt. Hva kan dette være for no? Eller er dette normalt? Er værtfall veldig ubehagelig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Samleie skal ikke være vondt, selv om det er første gang. Hvis det er vondt er det som oftest fordi jenta ikke er seksuelt tent. Da er skjeden tørr og trang og friksjonen fra penisen lager små rifter og sår som svir og blør. 
Det er vanskelig å si hva de smertene er. Hvis det var en rift eller sår, så gror det raskt. Du må snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen. Fastlegen vil vurdere hva dette er. 
Når du kjenner deg klar til å ha sex med kjæresten igjen, kan dere vente med samleie og heller lære dere å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved bruk av finger/fingre/hånd/munn. Da blir dere kjent med hva den andre liker og nyter, og samleie vil komme som en naturlig fortsettelse av seksualiteten. 
Snakk med legen om smertene og snakke med kjæresten. Du og kjæresten kan kanskje lese dette og artiklene sammen og snakke om det dere leser?


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex