Hopp til hovedinnholdet

Blødning eller første samleie

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 14 og søndag 25 februar hadde jeg sex for første gang uten kondom og 1 uke før det var jeg akkurat ferdig med mensen. Når jeg hadde sex gikk jeg flere ganger på doen og lå merke til at jeg blødde. Og hele den siste uka etter jeg hadde sex har jeg blødd men i en veldig liten mengde. Og nå på søndag 4 mars slutta jeg å blø. Jeg dro til et helsesenter dagen etter jeg hadde sex for å få en angrepille fordi jeg var redd for at han hadde kommet inn i meg. Men hvorfor blødde jeg er spørsmålet mitt, og hvorfor var blodet sånn brun aktig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

Det er helt normalt å blø etter et første samleiet. Det skyldes rifter eller små sår i slimhinnene i skjeden. Den mye omtalte "jomfruhinna" eller skjedekransen kan revne litt og blø. Brunt blod er gammelt blod, det tyder på at blødningen har stoppet og at det er bare gammelt blod som kommer. 

Du forteller også at du har brukt nødprevensjon. Det var veldig bra og helt riktig av deg :) Nødprevensjon kan påvirke menssyklusen og føre til at mensen kommer litt tidligere eller senere enn normalt. 

Det du beskriver høres derfor normalt ut. Men hvis du ikke får en normal mens neste gang bør du for sikkerhetsskyld ta en graviditetstest. Sjansen for at du har blitt gravid når du har brukt nødprevensjon er svært liten, men kan ikke utelukkes helt. 

Ta kontakt med helsestasjon for ungdom eller helsesenteret igjen hvis du trenger hjelp til å få tatt en graviditetstest eller råd med tanke på prevensjon videre. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex