Hopp til hovedinnholdet

Jeg skulle ha sex med en gutt, men følte meg ikke helt klar

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, eg skulle ha sex med en gutt , men følte meg ikke helt klar. Til slutt gjorde eg det, men fikk det ikkje til. Det virket som den ikkje ville inn. Vi prøvde fleire ganger men det gjorde veldig vondt. Til slutt begynte eg å blø. Eg lurer på hva årsaken er og om det går ann å ha det når eg har lyst, eller vil den fortsatt ikke inn. Er litt redd for at eg aldri kan ha det siden det gjorde så vont, men den var ikkje inni meg.... Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 17 år!

Det er trist at du har hatt en slik dårlig opplevelse med det å ha sex. Jeg forstår godt at du tenker en del på det.

Det er viktig å kjenne godt etter om man er klar for å ha sex eller ikke. Hvis man ikke er klar mentalt så kan det føre til vonde opplevelser og vanskelige følelser dersom det blir en dårlig erfaring. I verste fall kan det sette begrensinger for seksuelle erfaringer senere. 

Siden du ikke var helt klar til å ha sex vil ikke kroppen sette i gang alle de prosessene som gjør at du blir kåt. Det å bli kåt og å ha lyst på sex krever som regel at man føler seg trygg og verdsatt. 

Når en jente blir kåt vil skjeden bli fuktig og gjøre seg klar til å ta i mot en penis. Du var ikke klar, og jeg antar at du ikke var så kåt heller. Skjeden din ble da ikke våt og da blir det vanskelig for penis å gli inn. En tørr skjede og en tørr penis som gnisser mot hverandre vil kunne føre til at du føler smerter og du kan begynne å blø.

Bruk tiden fremover til å gjøre deg kjent med kroppen din. Prøv å finne ut hva som gjøre deg kåt og hvordan du kan tilfredsstille deg selv. Bli kjent med underlivet ditt slik at du blir trygg på deg selv. Ved å bli trygg på kroppen din og hva du liker og ikke liker vil du kunne føle deg mer klar neste gang du tenker at du skal ha sex.

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex