Hopp til hovedinnholdet

Straff 

Annet
 

Spørsmål

Si at et kjærestepar tar slutt da, og jenta blir irritert og anmelder gutten for voldekt når hun egentlig har gitt samtykke men anmelder for hevn, altså falsk anmeldelse. Men jenta blir tatt for og lyver, burde ikke jenta få samme straff som gutten ville fått? Synes det er urettferdig at hvis gutten hadde fått straff hadde han hatt fått lenger straff enn jenta, Så om noen anmelder noen for falsk anklagelse, burde anmelderen fått samme straff

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Skjønner at dette kan virke uretferdig, kanskje er du inne på noe. Likevel er de nå slik loven er og det er vanskelig å endre på den. Hvis du interesserer deg for slike ting som loven og hva som er rett og galt burde du kanskje studere juss. Kanskje klarer du og gjøre noe med denne loven da. 


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har anmeldt falsk voldtekt

Jente snakker i mobil (colourbox.com)

Jeg var så utrolig sinna på eksen min som gikk fra meg, at jeg anmeldte han for voldtekt. Hadde bare så lyst til å hevne meg, han hadde vært utro og behandlet meg som dritt. Nå har jeg roet meg litt og angrer veldig på anmeldelsen. Han har jo aldri voldtatt meg. Hva vil skje nå? Kan jeg straffes for dette?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex