Hopp til hovedinnholdet

Hei! To av mine bestevenner snakker bare om hvor mye de vill ha sex.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! To av mine bestevenner snakker bare om hvor mye de vill ha sex. Og jeg er ikke så interessert i det. Når jeg ber dem om å snakke om noe annet Stopper det i cirka 2 minutt så fortsetter den å snakke om kuk. Og de later ofte som de har sex me hverandre. De slutter ikke. Hva skal jeg gjøre? De har ikke kjæreste.. skal jeg hjelpe dem? Hva dka jeg gjøre Hilsen desperat jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss.

Jeg forstår at du er lei av at vennene dine bare prater om sex. Særlig når du ikke er interessert i det selv da er det helt naturlig at du er lei av å høre på dette.

Du kan gjerne forsøke å introdusere noen samtaleemner som du interesserer deg for. Dere er jo gode venner så jeg regner med at dere har noen ting til felles som du også interesserer deg for. Selv om du har prøvd å gi beskjed synes jeg at du skal gjøre det igjen. Det er helt "fair" å si at du synes de snakker for mye om sex. - og at du hadde satt pris på om dere kunne pratet om noe annet en gang i blant. Ikke vær redd for å si hva du føler.  

Det kan og være en idé om du forsøker å ta litt avstand og er sammen med andre i en periode? Du er jo ikke nødt å være med dem hele tiden selv om dere er bestevenner.

Mest sannsynlig kommer de til å bli lei av å snakke så mye om sex - du får prøve å være tålmodig. 

Lykke til:-)

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Har du opplevd å ikke passe inn?

Bilde av gutt ute på gata (www.colourbox.com)

Du tenker kanskje at det er kjipt å ikke være interessert i de samme tingene som vennene dine? At du ikke har så lyst å gå på den samme skolen som "alle andre"? Men har du tenkt at det er viktig at noen gjør noe annet enn "resten"?

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex