Hopp til hovedinnholdet

Det gjør veldig vondt å fingre!

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei jeg har et problem jeg har prøvd og fingre meg selv før og det gjorde jævla vondt og det var ikke godt heller det var soooo ubehagelig det gjorde litt vondt og jeg var ikke tørr inni i vagina det bare gjorde litt vondt og skikkelig ubehagelig og det gjorde vondt når jeg fikk fingeren ut. og idag hadde jeg prøvd igjen men fingeren gikk ikke inn og det gjorde vondt og jeg fikk fingeren inn før men denne gangen gikk det ikke det bare gjorde vondt men jeg fikk fingeren bare litt inn og da kjente jeg at det var en klump og jeg rørte den klumpen men det gjorde ikke vondt og det har er innsiden av vagina åpningen jeg fikk ikke fingeren helt inn så det var ikke dypt. og jeg tenkte også vis jeg får ikke to finger inni i vaginaen hvordan skal jeg få en penis inn det er også litt trangt.....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17!

Takk for spørsmål.

Det er ikke så uvanlig at en kan bli urolig når en prøver å fingre seg selv de første gangene. Skjeden kan føles trang og en kan tenke, akkurat som du skriver i spørsmålet ditt, at det vil bli umulig å ta imot en penis.

En skjede kan utvide seg svært mye når den er klar eller får riktig stimulering. Tenk over at barn som regel blir født gjennom skjeden og at et barn er mye større enn en penis. Det betyr at de aller fleste peniser kan passe i en skjede. 

Både jenter og gutter kan tenke at noe må inn i jentas skjede for at jenta skal få orgasme. Da er det ok å vite at klitoris må stimuleres for at jenter skal få det til. Noen jenter liker å stimulere klitoris selv mens partner har fokus på skjeden. Andre liker at partner stimulerer både klitoris og skjeden. 

Sex skal aldri gjøre vondt. Kjennes det vondt, er det noe som ikke blir gjort på riktig måte. Bruk derfor litt tid på å finne ut hva det er som gjør deg kåt, hvilke seksuelle fantasier du har og hvilke former for stimuleringer som skal til for at skjeden utvider seg og blir våt. 

Les gjerne vedlagte artikler for flere tips!

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex