Hopp til hovedinnholdet

Normalt å blø etter første samleie?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, i går kveld hadde jeg sex for første gang med typen min. Han startet med å fingre meg før penis ble prøvd å bli ført inn liten stund etter. I starten opplevde jeg ubehag for vi fikk ikke penis inn i skjeden. Etterhvert fikk vi det til ved hjelp av ulike stillinger, men etterhvert under samleie så merker vi litt blod, og jeg sier i fra at det er normalt å blø første gang og litt sånt, men tingen er at jeg blør også morgenen etter. Og kjenner litt ubehag som i ømmhet. Jeg kan også legge til at jeg går på Loette og startet på det 11 dager før samleiet, men jeg startet ikke på Loette når jeg fikk mensen, for jeg fikk beskjed av helsesøster at jeg kunne starte utenom mensen og være beskyttet etter 7'ende dag. Normalt skulle jeg egentlig hatt mensen i denne perioden men regnet med at det ville bli forskjøvet med p-pillene. Så jeg lurer på om det er normalt at blødningen varer så lenge og om det kan være mensen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det kan komme litt blod under første vaginale samleie, men slett ikke hos alle. Vanlige årsaker til blødning hos jenta under samleie er små rifter i skjedekransen eller blødning fra et annet sted i skjeden/skjedeslimhinnen. Det kan også blø litt mer enn akkurat under(rett etter samleiet. Det er ikke uvanlig at det også kan komme blod dagen etter. 
Det er ikke vanlig å blø av p-pillene på 11. dagen. Ved p-pillebruk er det p-pillehormonene som styrer blødningen til å komme i den hormonfrie uken. Noen ganger kan det også komme mellomblødninger i en startfase med p-piller.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om hiv og aids?

Hvordan kan du finne ut om du er smittet?