Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg bare slutte med runkning?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 17 år. Jeg har aldri vært interessert i runkning, men begynte nylig å "gjøre" det. tidligere har jeg bare ignorert ereksjonen min, men nå er det på tide å annerkjenne den. Jeg får ofte ereksjon i klasserummet. før har jeg ikke tenkt på hva som var bakgrunnen for dette, men fant nylig ut at det var læreren min. Hun er 57… jeg er veldig flau over dette, men ettersom jeg har begynt å annerkjenne ereksjonene mine gikk jeg på do og gjorde det som måtte gjøres.Jeg har ikke snakket med noen om at jeg tenner på eldre damer, jeg er redd for å bli utestengt å sett ned på. Hva kan jeg gjøre for å slutte å tenne på gamle damer? Burde jeg bare slutte med runkning?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Det er flott at du har begynt å erkjenne ereksjonen din, så det er ingen grunn til at du skal slutte å onanere. Tvert i mot er det sunt og lurt å onanere. På den måten blir du bedre kjent med din egen kropp og seksualitet, og onaneringen i seg selv er helsebringende. 

Hvem en tenner på er ikke alltid lett å forutsi. Det er så mye som spiller inn på tiltrekning/ tenning mellom mennesker, og når følelser dukker opp, så spiller sjelden alder noen stor rolle. Noen mennesker har et slags mønster i å tiltrekkes av/ tenne på mye eldre personer, mens for andre kan en slik tenning dukke opp ganske overraskende. Når det skjer uventet, kan det skape en forvirring og usikkerhet på hva dette egentlig handler om, og om det er slik du har det nå, er det viktig at du tar deg tid til å kjenne etter hva du egentlig føler og vil. 

Det er altså ikke uvanlig å få følelser til mennesker som er mye eldre enn seg selv - det kan handle om en trygghetsfølelse, spenning eller rett og slett bare tenning. 

Hvis du synes dette er vanskelig for deg, kan det kanskje være en ide å snakke med noen om det? Helsesøster på ungdomshelsestasjonen er vant til å snakke om slike problemstillinger og kan være en god samtalepartner.

Håper svaret er til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ofte og plutselig ereksjon?

Gutt holder seg i skrittet (colourbox.com)

Du sitter i klasserommet. Ingenting handler om sex, men plutselig kjenner du det likevel – penis blir stiv eller det kribler i underlivet! Hvorfor er det slik?

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex