Hopp til hovedinnholdet

Har dere noen tips til at jeg kan komme fortere?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

I går hadde jeg og kjæresten min sex. Vi holdt på i en hel time uten att jeg kom. Det endte med at vi møtte stoppe, fordi vi var slitene. Her er mine tanker rundt hvorfor jeg ikke kom, selv om jeg var kåt: Jeg hadde onanert tidligere den dagen, jeg strammet ikke rumpa så jeg ikke skulle komme så fort (jeg holdt igjen) og vi brukte en ekstra tykk kondom (sank følsomheten, og etter lengre tid så ereksjonen min). Grunnen til den tykke kondomen er , fordi tidligere har vi bruk normal, men den har sprukket tre ganger på rad. Vi tror at den har sprukket, fordi vi har holdt på i omtrent 20 min og kjæresten min har blitt tørr inne i vaginaen. I hvilke anledninger buker man glidemiddel uten om sex, så jeg har noe å legge skylden på? Man kjøper vel glidemiddel hos Apoteket? Har dere noen tips til at jeg kan komme fortere, eller andre liknende tips? (Det kan hende dette bare var en "engangsgreie").

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Hvis man har onanert tidligere samme dag, kan det være vanskeligere å få orgasme/sædavgang. Når man ikke strammer rumpa, holder man igjen. Tykk kondom kan nedsette følsomheten på penishodet. 
Hvis jenta ikke nyter samleie, blir skjeden raskt tørr og trang. I tillegg til at friksjonen fra penisen kan lage små rifter og sår som svir, er det lettere at kondomet sprekker. Det er bare omlag 30 % av alle jenter/kvinner som får orgasme kun av penis` bevegelser i skjeden. Den letteste måten å få orgasme på for aller fleste, er ved stimuli av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie. Se artikkelen; "Jeg får ikke orgasme når jeg har samleie".
Hvis du stresser med at du skal få orgasme, eller at du får prestasjonsangst forstyrres de seksuelle tankene, og man får ikke orgasme/sædavgang. Tankene blokkerer lystsignalene som går fra hjerne til penis. Tenningen reduseres, etter hvert ereksjonen også og man får ikke orgasme/sædavgang.
Det er altså om å opprettholde seksuell tenning. Noen gjør dette ved å tenke på det de fantaserer om når de onanerer. Andre opprettholder den seksuelle tenningen ved å la seg visuelt og emosjonelt stimulere av partneren, med fokus på det de finner sexy. 
Snakk med kjæresten om det som skjedde. Da er det åpent mellom dere, og du vet at du slipper å prestere eller stresse med dette.
Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme. Da blir de trygge på seg selv sammen med den andre, de vet hva den andre liker og nyter og den andre vet hva en selv liker og nyter.
Kanskje kan du "gi orgasme" ved bruk av finger/fingre/hånd/munn? Da er partneren "ferdig", og så kan det være din tur. Det at det står anførselstegn rundt; "gi orgasme", er fordi enhver er ansvarlig for egne orgasmer, også når man har sex med en annen person. Ved gjensidig onani, hvis partneren ikke treffer ytre klitoris/holder for slapt rundt penis eller andre ting, er det opp til den andre å si noe om dette, slik at en får mulighet til å få orgasme.
Det å sette på kondom kan gjøre at en mister fokus på seksualiteten og at ereksjonen forsvinner. Ta kondomet ut av pakken og legg det med tuppen opp. Avtal at hun kan onanere deg, samtidig som hun setter på kondomet. Avtal stilling på forhånd, da sparer dere tid. Vent med å ha samleie til du er ordentlig seksuelt tent/kåt, da vet du at du raskere vil få orgasme/sædavgang. 
Glidemiddel brukes av mange par og også single, når de onanerer. Mange jenter bruker glidemiddel når de stimulerer den ytre delen av klitoris. Gutter som er omskjærte bruker også glidemiddel. Du trenger ikke skylde på noe. Du kan bare hente glidemiddel i hylla på apoteket og betale, uten å si noe som helst. De kan ligge i hyllen merket intimhygiene eller lignende. Du kan også få gratis glidemiddel hos helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. De kommer i små, svarte pakker med ordet "glid" påskrevet med lyseblå bokstaver. De kan ligge sammen med kondomene på venterommet, eller du bare spør etter dem. 
Kanskje dere må vurdere hormonell prevensjon? Kjæresten kan snakke med helsesøster på skolen, på helsestasjon for ungdom eller fastlegen.
Snakk med kjæresten! Dere kan sammen lese dette og artiklene og snakke om det dere leser. 


Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Gutt og kåt, men får ikke ereksjon.

Gutt får ikke ereksjon (colourbox.com)

Skulle ha sex i går og var skikkelig kåt, men når vi skulle igang ville ikke kuken få stå, hvorfor skjer dette.....? Gutt på 15 år spør om et vanlig problem.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex