Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten og jeg har lyst å prøve nye stillinger. Hvordan gjør man det?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei hei! Jeg er en jente på 16 år, mistet jomfrudommen min forrige lørdag, og kjæresten min og jeg har lyst å prøve litt nye stillinger. Da vi hadde sex lå han oppå meg, men nå ønsker han at jeg skal ligge øverst en gang, og skal ærlig si jeg faktisk ikke har noe peiling på hvordan jeg skal gjøre det! Altså bevegelsen Leste litt om frem og tilbake bevegelsen og opp og ned bevegelsen. Men det jeg lurer på er HVORDAN skal jeg bevege meg med med disse bevegelsene? Kjenner jeg faktisk blir svært usikker her, så om dere kunne utfylt frem og tilbake, og opp og ned mer presist ville jeg blitt glad! På forhånd tusen takk for svar! Hilsen, Jente, 16 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er ikke så lett å vite hvordan man kan bevege seg når man har samleie. Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere. Man må prøve seg fram. Det er flere muligheter. 
Det er fint å ha kontroll på musklene i bekkenet for å bruke de mest mulig hensiktsmessig. Aktiv bruk av bekkenbunns musklene øker trykket i skjeden. Da øker også trykket mot de indre delen av klitoris og penisen, og orgasmen kan komme lettere for dere begge. Se denne tegningen hvordan det ser ut inne i kroppen. Indre deler av klitoris hviler på hver sin side av underlivet, begravd under kjønnsleppene. Hvert av de to svamplegeme fylles med blod og svulmer opp når jenta er seksuelt tent. I området mellom de indre kjønnsleppene, finnes i tillegg to ekstra svamplegemer, som omkranser skjedeåpningen og urinrørsåpningen.
For å få bedre kontroll på bekkenbunns musklene og samtidig øke nytelsen, kan du øve deg på å stramme/slappe av i disse; For å "finne” musklene, kan du, neste gang du tisser, stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler du bruker. Du strammer innover og oppover. Disse musklene er det du skal arbeide med. Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 15 x 3. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av. Etter noen uker har du veldig god kontroll på disse musklene og kan bruke disse aktivt når du onanerer, og etter hvert sammen med en kjæreste. Se her på NRK nett TV hvordan kvinnen bruker pust, bevegelse og muskler når hun får orgasme. Det er tydelig at hun løfter bekkenet opp rytmisk, når hun strammer musklene for å få nytelse/orgasme. 
Uavhengig av hvilket stilling dere har, kan du øve deg på å vekselvis stramme og slappe av i musklene i bekkenet i takt med penis` bevegelser i skjeden. Du kan stramme i det penisen føres inn i skjeden, og slappe av i det penisen føres ut. Dette krever en noe langsommere rytme enn det mange par er vant til. 
Uavhengig av stillingen dere har kan dere veksle mellom å gli fram og tilbake og "å ha mere luft mellom kroppene", løfte seg, og støte penisen inn og ut. Man kan også beholde "glidingen" eller "løftet", alt etter hva man liker. 
Hvis du sitter oppå ham, med ditt ansiktet mot hans ansikt, kan du øve deg på å gli fram og tilbake. Pass på at du ikke glir så langt bak at bøyen på penisen blir for stor. Da blir det vondt for han. Når du glir, vekselvis strammer du  - og slapper av - i musklene i bekkenet. Da vil du få trykk/stimuli mot både ytre og indre klitoris.
Hvis du sitter med ryggen til hans ansikt, må du sikre deg at du har god støtte for føttene. Noen par gjør denne stillingen i en stor stol, at gutten sitter langt fram på setet og at jenta har støtte for sine føtter, mens hun løfter seg opp og ned. Da har du også mulighet til selv å stimulere den ytre delen av klitoris. Husk å stramme og slappe av i musklene i bekkenet. 
Den sistnevnte stillingen er også fin å ha en enkeltseng som ikke er så høy, at han sitter med puter i ryggen med sine føtter på golvet og at du også får føttene dine i golvet. 
I CAT position (du kan google denne) er det gutten som ligger øverst og lar penisen gli inn og ut av skjeden, samtidig som hans pubic -ben ("marsberget", mannlige versjon av venusberg) samt roten av penis, gnis mot den ytre delen av klitoris.  
Det er bare fantasien som setter grenser for hvilke stillinger en kan han, og hvor en kan være. Her er en side med tips til forskjellige samleiestillinger.
Mange par lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da vet man hva den andre liker og nyter. 
Snakk med kjæresten. Forklar at du ikke vet så mye. Dere kan sammen lese dette, og artiklene og snakke om det dere leser.


Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Seksualundervisning

Tegner i skolebok

Få seksualundervisning på en halvtime.Trengs filmen for undervisning på skolen, kan den bestilles fra RFSU

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex