Hopp til hovedinnholdet

Internett kjæreste 05 jeg han 03. Er ubeskyttet sex første date ok?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har en Internettkjæreste som egt er liksom vennen til kusina mi da, men som snakker. Ed meg over Internett han er 03 og jeg er 05. Er det greit om vi har sex på vårt første møte. Vi skal hjem til meg så skal han overnatte en helg. Foreldrene mine er på reise til Barcelona i 2 dager så har huset for meg selv. Naboen skjenner på meg noen ganger. Men er det greit hvis vi har oss da? Og går det fint med ubeskyttet sex? Har ikke kondom. Tror jeg gjør det uansett fordi han er digg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Hvordan vet du at han er en 03 når du kun har snakket med han over nettet? Bilder han legger ut kan være av andre en han du snakker med.  
Skal dere treffes for første gang bør det være offentlig og du bør ha en du stoler på til å være i nærheten. Avtal møtet på en kafe eller det stedet du pleier å være med venner.  
Får du en følelse av at det ikke er greit å være med han går du.
Oppgi ikke adressen og tidspunkt for når foreldrene dine skal reise. Det kan du fortelle når dere treffes hvis du synes det er ok. 
Når det er riktig å ha sex med en person blir opp til de som treffes. Dere er begge under det vi i Norge har som den sexuelle lavalder16 år. Så det er lite trolig at det vil skape juridiske problemer. 
Det er ikke å anbefale ubeskyttet sex med noen du ikke kjenner, spesielt ikke en du treffer over nettet. Du vet ikke hva han har gjort tidligere annet en det han har fortalt. 
Vil du diskutere med noen anonymt kan du ringe til: Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
 
Kondomer kan du få hos helsesøster på skolen du går eller helsestasjon for ungdom. 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex