Hopp til hovedinnholdet

Er det noe galt med meg, liker jeg ikke sex eller hva?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei ung.no Jeg prøvde å ha sex for første gang med en ukjent mann på 40 år men klarte det ikke, så grusomt ekkelt. Tror ikke jeg liker sex, liker å runke og tenke på sex, men ha det vet jeg ikke. Har trang forhud også, og han ville sånn at jeg skulle knulle i analen virket det ut som. Føler nesten meg ekkel Nå, hater meg selv for at jeg ikke klarer noe. Han skulle riste meg også men kom ikke så veldig langt. Er det noe galt med meg, liker jeg ikke sex eller hva?? Har sett moren min ha sex når jeg var liten, hun slikket en annen dame mens jeg lå ved siden av. Er homofil også og aldri hatt kjæreste heller, liker ikke dette. 19 år og jomfru, tror jeg. Vet ikke om dette regnes som sex da, tok han på kuken og runket han litt. Jeg var kåt men klarte liksom ikke mer. Følte bare for å få noen råd fra dere. Har mye angst også

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 19 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er svært forståelig at du ikke klarte å ha sex med den mannen. Han er en fremmed. Det er vanlig at man ikke klarer å ha sex med en man akkurat har møtt. Noen klarer det, men ikke alle. Kanskje er du en av de mange som må bli godt kjent med den du skal ha sex med? Hvis man blir godt kjent, snakker man sammen, og man blir trygge på hverandre. Da følger man såkalte seksuelle script; man starter som regel med å holde hender, klemmer og kysser. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på, og etterhvert stimulere, hverandres kjønn. Det er viktig å være tålmodig. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. 
Du har ingen grunn til å føle deg ekkel! Du kjente at situasjonen var feil for deg og dere gjorde ikke det dere hadde avtalt. Det er lov til å ombestemme seg! Du skylder ikke den mannen noen ting!
Det at du ikke klarte noe, handler ikke om at du ikke liker sex. Det var trolig situasjonen som ble feil for deg.
Om du enda vil regne deg som jomfru er det du selv som bestemmer. Det er mange som er jomfru når de er 19 år. Vi hører og leser om mange unge som har sex tidlig, men det er mange som er mye eldre før de har sex med en annen person. 
Du kan ta kontakt med skeiv ungdom. Kanskje er det et lokallag nær der du bor og at du kan få et miljø, finne homofile venner og kanskje en partner du sakte kan bli kjent med? 
Det var ikke lov for din mor å ha sex med den damen mens du lå ved siden av. Hun kunne helt fint ha sex med damen, men ikke der du skulle sove. Dine grenser ble krenket og det regnes som overgrep. Det at du nevner dette er kanskje fordi det plager deg? Du kan snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom eller fastlegen. Ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her. Da slipper du å forklare så mye.
Du kan også chatte med helsepersonell på ungdomsklinikken Sex og samfunn.   
Du er viktigst i verden for deg selv! Snakk med helsepersonell! 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jeg er homofil og vet ikke hvor jeg skal finne andre som er det?

Jente holder et hjerte (colourbox.com)

Jeg har så lyst til å bli kjent med andre homofile på min alder, og kanskje også finne meg en kjæreste. Men hvor skal jeg lete? Jeg kjenner ingen andre som er homofile her jeg bor.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex