Hopp til hovedinnholdet

Blødning, kløe og ubehag nedentil

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hatt en fastpartner (kjæreste) i 10måneder. Jeg har funnet ut av har han har lyvd om jenter han har vært med. Tror han har vært utro, men han nekter for det. Selv om jeg har mange bevis. Grunnen til at dette er viktig er fordi jeg har hatt mensen for 2uker siden og den var normal. Men fikk mensen/blødninger i store mengder for et par dage siden. Det lukter også anderledes enn det gjorde før. Har også kløe og ubehag nedentil. Burde jeg skjekke meg? For kjønnsykdom?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja med de plagene du beskriver bør du sjekke deg. Det kan være tegn på at du er smittet av kjønns-sykdom. Finn i første omgang ut om du har en kjønnssykdom som du trenger behandling for. Hvis prøvene er positive kan du vurdere og snakke med kjæresten din om hvor smitten kommer fra.

Du kan få smitte-sjekk ved helsestasjon for ungdom og hos fastlegen din. Det er gratis å sjekke seg for seksuelt overførbare kjønnssykdommer. Se vedlagte artikler. 

Les også om seksuelt overførbare kjønns-sykdommer, undersøkelse og behandling på sexogsamfunn.no sine nettsider.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnssykdommer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnssykdommer