Hopp til hovedinnholdet

Er plaget med kløe og smerter i underlivet, men testene viser ingenting.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! I ca. et halvt år nå har jeg hatt mye problemer med underlivet, jeg har symptomer som likner på UVI, soppinfeksjon og bakteriell vaginose, får også smerter på utsiden (rundt åpningen) av skjeden etter sex, kan gå perioder uten men er veldig plagsomt og slitsomt når det pågår. Det som skjer er at det kjennes sikkelig ut som jeg må tisse men det kommer lite, har murringer i magen og det KLØR SAMTIDIG i skjeden. Har vært hos legen flere ganger og sjekket for UVI og kjønnssykdommer (har fast partner), men har ikke vært positivt på noe, jeg har tatt både Canesten og Vivag, men det kommer bare tilbake. Fikk antibiotika i påsken pga. mulig nyrebekkenbetennelse, og tok Vivag (tips fra legen) etter det, men har ikke blitt bedre. Vet ikke om det har noe å si, men jeg satte inn P-stav i november og har hatt endret blødningsmønster etter det. Lurer på om jeg skal spørre om å få time hos gyn. for å få sjekke om de finner noe. Takk for svar på forhånd!

Besvart 13.08.2018 16:02
 

Svar
Hei

Du har hatt smerter og kløe i underlivet. Du har testet deg for både urinveisinfeksjon, sopp og kjønnssykdommer, men en har ikke funnet noe. Du har også prøvd behandling mot sopp og med melkesyretabletter uten hell. 

P-stav kan i noen tilfeller gi infeksjoner i skjeden/underlivet, og det står også under «sjeldne bivirkninger», at den kan gi ubehag i underliv og skjede. Småblødninger eller spotting KAN i noen tilfeller også påvirke miljøet i underlivet ugunstig. 

Jeg tenker at siden du alt har testet deg for de vanligste tingene, uten å finne noe, så kan det være fornuftig med en henvisning til gynekolog. Du kan oppsøke fastlegen din for å få en henvisning dit. Lykke til!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex