Hopp til hovedinnholdet

Det er vondt og brenner i underlivet. Klamydia? Har hun vært utro?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hatt samleie med min kjæreste i 3 måneder nå. Å verken jeg eller kjæresten min har hatt klamydia, men for 1 uke siden så har hun klaget på at det gjør vondt å at det brenner i underlivet. Er dette Klamydia? Å har hun vært utro? For jeg har aldri hatt klamydia å hun er første jenta jeg har hatt samleie med

Besvart 16.08.2018 16:55
 

Svar
Hei gutt 19 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det kan være mange årsaker til at det føles som om det brenner i underlivet som ikke omhandler seksuelt overføre infeksjoner (SOI). Det kan være sopp. Det er ikke en SOI. Når det er vondt og kjennes som at det brenner i underlivet kan det være fordi samleiet i seg selv er vondt. 
Det er bare 30 % av jentene som nyter samleie. Det er få nerver i skjeden og sånn må det være med tanke på at skjeden også er en potensiell utførselskanal for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver der, ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Man kan lære seg å like det og noen liker det som sagt med en gang. 
Den letteste måten å få orgasme på er ved stimuli av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie. 
Hvis man ikke nyter samleie og heller ikke klarer å beholde en eventuell seksuell tenning som er opparbeidet i forspillet, blir skjeden tørr og trang. Friksjonen fra penisen lager små rifter og sår som svir og kan blø. Hvis man vet det blir vondt, kommer man inn i en vond sirkel. En eventuell kåthet som man har opparbeidet i forspillet forsvinner raskt fordi man vet det blir vondt, og så blir det vondt. 
Kanskje dere skal ta en pause fra samleier og heller lære dere å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved bruk av en finger, fingre, hund, munn? Da kommer ofte samleie som en naturlig fortsettelse av seksualiteten. Se de vedlagte artiklene. Dere kan lese disse sammen og snakke om det dere leser. 
Dere kan også snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom om dette. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg/dere og jeg ønsker deg/dere alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex