Hopp til hovedinnholdet

Seksualiteten krever veldig mye fra meg. Trang til å ha sex med pene jenter

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, seksualiteten min krever veldig mye fra meg. Kanskje er det greit å nevne at jeg også har slitt lenge med sosial angst og en krevende depresjon i flere år. Hjernen min overreagerer enormt når jeg ser attraktive jenter. Det er akkurat som om jeg får en kortslutning i hjernen. Det som gjør dette ekstremt psykisk krevende for meg er at jeg ikke bare kan ha sex med dem. Det er akkurat som jeg går fullt på instinkt når jeg ser deilige jenter. Det er enormt frustrerende å gå forbi jenter på gata for eksempel. Jeg tørr ikke lengre å gå ut. Jeg vet at dersom jeg kommer til å se fine jenter, blir jeg super frustrert og vil bare isolere meg med en gang. Det krever så mye fra meg at jeg ikke har noe motivasjon til å gjøre noe alene lengre, eller noe sosialt ute generelt. Min psykolog har ikke evnen til å hjelpe meg med dette. Kanskje ingen som har. Dette hørtes kanskje ut som et latterlig problem, men denne trangen til å ha sex med jenter ødelegger hele mitt sosialt liv. Takk.

Besvart 26.08.2018 20:43
 

Svar
Hei gutt 18 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Jeg forstår at dette er et problem for deg. 
Er du sikker på at psykologen din virkelig forstår problemet ditt? Kan du vise utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her? Kanskje det kan være et godt utgangspunkt for det videre arbeidet? 
Hvis du ikke tror det er mulig, kan du ta kontakt med en godkjent sexologisk rådgiver nær der du bor. Hvis du bor i eller rundt Oslo kan du ta kontakt med ungdomsklinikken Sex og samfunn. Se artikkel om chat. 
Det er vanlig at instinktet tar over når man ser jenter man tenner seksuelt på. Når man ser noen man tenner på, ønsker man å ha sex med dem. Det er en naturlig drift. For at du skal komme deg ut, og være ute blant folk og øve på å være sosial, kan du onanere til orgasme rett før du går ut. Da vil det ta litt lengre tid før instinktet kikker inn. Kanskje kan du starte med en halvtimes tur ut? Hvis det fungerer greit, kan du strekke utetiden til en time, etc. 
Du kan også øve på å realitetsorientere deg selv. Det er ikke sånn at alle får ha sex med alle de tenner på/blir kåt på. Når du ser ei du synes er attraktiv, kan du prøve, før du går over i reaksjon, å minne deg selv på at fine jenter finnes der ute og at det er sånn at man ikke kan ha sex med dem, selv om man synes de er fine. Kanskje kan du heller se godt på de du liker, og deretter bevare minnet om dem til du kommer hjem. Når du kommer hjem kan du glede deg over det du husker fra dem, onanere til fantasier om dem. Du kan tenke på akkurat det du vil når du onanerer. Ingen har noe med det. Tanken er fri. 
Arbeid med den sosiale angsten din sammen med psykologen. Jobb med depresjonen og de negative tankene. Lær deg teknikker på å tåle egne kroppslige, naturlige reaksjoner. Etterhvert som du blir mer sosial, øker sjansen på at du finner en partner. Når du blir tryggere og tør mer, kan du kanskje melde deg på en datingside på nett, eller en app. Det finnes flere slike. 
Snakk med psykologen, eventuelt en godkjent sexologisk rådgiver!

 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

 

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser