Hopp til hovedinnholdet

Vondt å tisse, utflod og kløe

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Hei, Jeg har ett problem, når jeg tisser kjennes det ut som jeg pisser en piggtråd, å utfloden min er gul å rennende å det klør som bare det, hadd UVI før sp vet hvordan det er bare at denne gangen så må jeg ikke på do konstant, jeg lurer på hva kan dette være? hilsen ei som står på jobb å klør ihjel

 

Svar
Hei

dette kan absolut være en infeksjon, både en urinveisinfeksjon, men også en infeksjon i skjeden. Dersom du har vært seksuelt aktiv uten bruk av kondom kan det være en seksuelt overførbar infeksjon; klamydia feks. Det kan også være en soppinfeksjon. Jeg vil anbefale deg å oppsøke fastlegen din, eller lege på helsestasjon for ungdom. Ta med en urinprøve tatt på morgenen. Det er mulig du trenger antibiotikabehandling. 


Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Mange blir smittet av klamydia

Par i senga (colourbox.com)

Rundt 25 000 tilfeller av klamydia oppdages hvert år. Mange tester seg ikke, og siden klamydia sjelden gir symptomer, kan mange være smittet og smitte andre uten å vite det. Det gjør at faren for å bli smittet ved ubeskyttet sex er stor.

Les mer

Test: Hva vet du om klamydia?

Nå kan du teste om du vet nok til å ikke bli "for godt kjent" med kjønnssykdommen.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex