Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst på sex, men har ikke kjæreste, hva gjør jeg?

Annet 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er veldig lei meg. Jeg har lyst på sex, men jeg har ikke kjæreste. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for spørsmål.

Du forteller at du er 16 år. Da er en midt i puberteten. Dette er kanskje den perioden av livet en kan føle seg aller mest kåt og det kan føles som om kroppen koker av kåthet. Noen ganger forstår en hvorfor en blir kåt, andre ganger virker det som om det bare skjer helt av seg selv. 

Kjenner en seg ofte kåt, er det ikke noe rart at en har lyst på både en kjæreste og sex. De aller fleste på din alder har lyst på det. 

Er en veldig desperat, vil det være vanskelig å finne noen. Da blir en opplevd som slitsom, masete og uaktuell. Trikset er derfor å klare å slappe av, roe seg litt ned og bruke tid på å bli kjent med noen. På den måten vil du la en potensiell kjæreste bli kjent med deg og kanskje også ville bli kjæreste med deg.

Er en ofte kåt, kan det for mange være til god hjelp å variere i måten en onanerer på. Les gjerne vedlagte artikkel om hvordan du kan onanere på ulike måter. Det er forresten lagt til flere artikler som det er ok for deg å lese. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex