Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at han bruker meg for sexen

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei eg er en 16 år gammel jente som har drevet å pult en gutt som er et år eldre enn meg. Han er altså 17. Han bur i min heim by i helgene å timer vekke i ukedagene. Eg liker han veldig godt men følelsane virker ikkje likesidig. Nokken ganger føler eg at han bruker meg for sexen, og egentlig veiit eg at han gjør det. Når han er heime å ikkje her hos meg gidder han ikkje snakke med meg, han er bare ute etter nudes.Og når han er her sier han mykje om kor perfekt eg er, og kor dumt det er for han at eg ikkje bur der han bur. Eg har prøvd å kutte kontakten men det gjør så vondt. Eg føler ingen andre vil ha nokke med meg å gjøre. Eg er ikkje akkurat en av desse hotte jentene, som dei fleste guttene sikler etter. Er ikkje så flink å snakke med di heller. Derfor føler eg at eg sitter fast men han. Det er virkelig et stort problem og ingen av venninnene mine vil høre lengre, dei sier at eg bare skal slutte å snakke med han men det er ikkje så lett. Derfor lurte eg på om dere hadde nokken råd?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 16 år!

Slik du beskriver dette virker det som at den gutten du puler ikke egentlig bryr seg om deg slik som han burde. 

Det er mange venner som har sex. For noen fungerer det bra å ikke være kjærester, men ha sex likevel. Det som er lurt da er å ha noen regler for hvordan man skal forholde seg til hverandre slik at ingen blir såret. 

Så fort den ene parten får følelser for den andre kan det bli komplisert. Når den ene legger følelser i forholdet og den andre ikke gjør det er det lett å bli såret. Det er kanskje slik du føler det nå. Du liker denne gutten godt, men du er usikker på om han føler det samme.

Jeg synes du skal ta en prat med gutten. Du kan spørre han rett ut om han har følelser for deg, eller si at du har følelser for han. Når dere har regelmessig sex og forholder dere til hverandre må man kunne snakke sammen om det også. Hvis han ikke er interessert i å prate med deg om dette eller ta hensyn til deg er han kanskje ikke så mye å bruke mer tid på. 

Du må passe på deg selv og ta hensyn til dine følelser. Hvis du kjenner at dette er vondt og vanskelig synes jeg du skal slutte å ha sex med han. Jeg forstår at det kanskje er kjipt å skulle slutte, men det kan være veldig uheldig for deg å fortsette dette. 

Kanskje kan det være godt for deg å snakke med noen om det du tenker rundt dette. Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Helsesøster har mye erfaring med å snakke med ungdom som står i vanskelige situasjoner. Helsesøster vil støtte deg og gi deg gode råd. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex