Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex 1 dag før mensen kom. Går på p-piller. Kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg hadde sex 1 dag før jeg fikk mense. Gutten kom inni meg, jeg går på p piller (er på sukkerpiller nå) men jeg har veldig lite mensen. Å jeg pleier å få veldig mye, kan jeg være gravid eller noe? Er der farlig?

Besvart 22.09.2018 12:51
 

Svar
Hei!

Takk for spørsmål til ung.no!

Dersom du har tatt p-pillene slik som anbefalt, er sjansen for at du skal ha blitt gravid, er veldig liten. P-piller brukt riktig, beskytter veldig godt mot graviditet.

Menstruasjonen kan variere litt i mengde og varighet i perioder, både når man bruker p-piller og ellers. Det er normalt.

Er du usikker på om du har tatt alle pillene som du skal, vil jeg anbefale deg å ta en graviditetstest etter minst 3 uker etter ubeskyttet sex.

Legger ved noen artikler du også kan lese!

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex