Hopp til hovedinnholdet

Er det greit å ha sex når begge er under 16 år?

Jente 13 år
 

Spørsmål

jente hei er det greit å ha sex hvis begge er under 16?

Besvart 25.09.2018 12:21
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Når man er på din alder, er det helt vanlig å kjenne seg kåt og være nysgjerrig på sex, men det betyr ikke at du er klar for å ha sex med et annet menneske ennå. 

Det er altså helt normalt at man er opptatt av sex når man er 13 år gammel. Noen blir det tidligere enn dette, mens andre ikke bryr seg før mye senere. 

Sex med en annen er et stort steg ut i seksualiteten og før man har det, er det viktig å kjenne og være trygg på kroppen sin. Når man er på din alder, kan man godt føle seg veldig moden og klar for samleie, men i ettertid så skjønner mange som debuterte så tidlig, at de ikke var det.

Den seksuelle lavalder i Norge er 16 år. Det er for å beskytte personer som er under 16 år for ikke å bli utsatt for seksuelle handlinger en ikke er moden for. Jeg kan ikke på grunn av din alder si at det er greit at du har sex med noen andre ennå, men du er nok veldig klar for å ha sex med deg selv.

Benytt tiden til å utforske deg selv mer - bli kjent med seksualiteten og kroppen din. Du kan fingre, lese erotiske noveller, se porno, eller egentlig gjøre alt du måtte ønske med deg selv, når du er 13 år. På den måten vil du være bedre forberedt den dagen du skal ha sex med et annet menneske.

Lykke til med utforskingen av kroppen din. Les gjerne artiklene under her.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex