Hopp til hovedinnholdet

Diare etter angrepille-inntak. Kan jeg være gravid?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er ei jente på sytten. Jeg hadde ubeskyttet sex idag og gutten klarte akkuratt å komme ut før han kom og deretter kom han på magen min. For å være extra sikker tok jeg en angrepille men jeg måtte på do 1 timer senere. Vil det si at jeg bæsjet ut pillen? Er det noe sannsynlighet for eg er gravid?

Besvart 12.10.2018 12:44
 

Svar
Hei

Det er fint at du skriver til ung.no.

Hvis dere hadde samleie uten kondom kan du bli gravid. Det kan være sædceller i den væsken som gjør penis våt når gutten er kåt, så dere er ikke trygge selv om gutten trakk seg ut før utløsning. Det finnes ingen helt sikre perioder. Du kan ta en graviditetstest som er til å stole på når det har gått tre-fire uker etter samleiet.
Snakk med Amathea, helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom  for å få gratis graviditetstest eller sikker prevensjon.

Når det gjelder angrepille og diare så er det ikke så mye informasjon om det. En lege har tidligere beskrevet det slik her på ung.no:

Jeg vil si at dette avhenger av hvor mye diaré du hadde. Diaré er som regel at "nederste del av avføringen" (enkelt forklart) blir løsere og kommer ut. Mens tablettene tas opp i første del av tarmene.  

Men har en mye diaré, kan mer av mage-og tarminnholdet hadde komme ut. Og det kan påvirke opptaket av angrepillen. Jeg kan ikke gi deg et helt klart svar her på om ditt opptak av angrepillen har blitt påvirket. Men om du hadde en del diare, bør du ta en ny angrepille for sikkerhets skyld. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Gravid og usikker?

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det på telefon, chat eller mail.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex