Hopp til hovedinnholdet

Hører stønning av at de har sex og det syntes jeg er kjempe ekkelt.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Før så så jeg litt på porno og jokka og fikk orgasmer fordi jeg var veldig kåt. Men nå i en laaaang periode har jeg ikke vært kåt. Jeg har soverom under mine foreldre og føler jeg hører stønning av at de har sex og det syntes jeg er kjempe ekkelt og ubehagelig for det er høy lyd. Jeg blir kjempe stressa og pusten går fortere. Jeg tørr jo ikke å snakke med de om det så ikke skriv det som svar og jeg har heller ikke mulighet for p bytte soverom. Det er ikke sikkert at det er de alle gangene jeg hører det men jeg syntes det er veldig ubehagelig og hører stønning i hode og ørene mine. Jeg trenger HJELP for jeg klarer ikke dette lenger

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Når man blir ufrivillig vitne til foreldrenes seksualliv, kan det dempe egen kåthet, nytelse og seksuell glede. 
På den ene siden er det fint at foreldrene dine er så glade i hverandre at de har sex, men på den andre siden er det vanskelig for deg. Det kan oppleves både ekkelt, ubehagelig og vanskelig hvis man hører at foreldrene har sex. Sex er en privatsak og barn og ungdom skal ikke måtte høre foreldrene. Noen ganger gjør boligens utforming det vanskelig å unngå, slik som hos deg. 
Det er også endel som synes det er så ekkelt, fordi de tenner seksuelt/blir kåt, av lydene fra foreldrene. Det er ikke foreldrene man tenner på, men lydene og det en vet de holder på med. Det er alt vanlig! 
Du vil ikke snakke med de om dette, og det er forståelig. Men kan du gi de noen hint at du hører dem? Hvis du har hørt de en kveld, kan du neste morgen si noe om at du må skaffe deg ørepropper fordi det er så mye bråk i huset. Da sier du egentlig at du har hørt dem, og at du  ikke vil høre dem. Du kan også slemme med dører eller banke i veggen når du hører dem. Da sier du heller ikke noe, men du gir signaler om det.
Du kan som sagt skaffe deg ørepropper eller øreklokker. Kanskje kan du sovne til musikk eller app`er med lyder fra havet eller andre beroligende lyder? 
Kan du klare å skille din seksualitet fra dine foreldres? Du har rett til å nyte god seksualitet med seg selv! Det er sunt! Man blir glad sterk og frisk av  å onanere jevnlig. Når de er borte, kan du onanere for deg selv. Da tar du tilbake din seksualitet. Da vet du at du er alene i boligen og at ingen kan høre deg. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp, jeg hørte foreldrene mine ha sex!

Jente har fingeren i øret (colourbox.com)

Det er sent om kvelden. Det er stille i huset. Du har ikke sovnet, og plutselig hører du det – lyder fra soverommet til foreldrene dine. Lyder som gjør at du ikke er i tvil om hva som forgår - foreldrene dine har sex!

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex