Hopp til hovedinnholdet

Jeg runker ofte, uten å fullføre, vil det da skade penis på et vis?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Kjæresten min og jeg borte fra hverandre i 2-3mnd. Da blir det jo naturligvis ingen sex i den perioden. Vi har lovet hverandre å ikke onanere i denne perioden. Men jeg merker at jeg sliter. Jeg tenker veldig mye på henne og blir utrolig kåt og har ofte ereksjon. Jeg har ikke helt klart å opprettholde det jeg lovet. Jeg har gått inn for et slags kompromiss. Jeg runker uten å fullføre, så jeg får altså ikke utløsning. Men i det siste har jeg begynt å undre over om dette kanskje ikke er så bra? I og med at jeg runker ofte, uten å fullføre, vil det da skade penis på et vis? kan dette medføre ereksjonsvansker osv? Jeg vet at det ikke er farlig å ikke onanere. Men det jeg lurer på er om det er farlig å onanere uten å fullføre. Siden man på en måte lurer kroppen til å tro at den skal få sædutløsning? Produserer kroppen mer sæd når jeg runker? Produserer den noe annet som gjør at jeg egentlig enten bør slutte med runkingen helt, eller eventuelt fullføre akten?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 19 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Å runke/onanere uten å fullføre vil ikke skade penisen. Men hvis man hele tiden onanerer uten å få orgasme/sædavgang, vil belønningen (orgasmen/sædavgangen) utebli. Det kan etterhvert gjøre at en strever med å få ereksjon, fordi en vet at det ikke kommer noen belønning. 
Det dannes sæd hele tiden. Sekret fra prostata, sædceller fra testiklene og bitestiklene og sædvæske fra sædblærene, samles i utløsningen. Hvis man ikke onanerer til utløsning, vil det komme nattlig sædavgang.
Når man onanerer til orgasme/utløsning jevnlig, lages det mer sæd. 
Det aller beste er at du fullfører onaneringen. Forskning viser at det er sunt å onanere. En ting er at hjerte og kretsløpet styrkes, kroppen utskiller lykkehormoner, stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner. En annen er at menn som gjennom livet har onanert og/eller hatt sex ofte og regelmessig (21 ganger per måned) har mindre sjanse til å prostatakreft. Du kan lese mer om dette her. 
Du må snakke med kjæresten din om dette. Det er fint, godt og bra å onanere for dere begge. 
Noen mener at man er utro hvis man onanerer. Det er man ikke! Du eier kroppen din akkurat som kjæresten eier sin. Du kan onanere så mye du vil og tenke på akkurat det du vil mens du onanerer. Hvis du begynner å onanere til orgasme/sædavgang igjen vil du føle deg tilfreds, sove godt og ha det bra med deg selv.  


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex