Hopp til hovedinnholdet

Sprukket kondom

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og typen hadde beskyttet sex på søndag. Han brukte to kondomer. Før han brukte første kondomen så sugde jeg han. Den første kondomen sprakk, men han hadde ikke kommet. Andre kondomen hadde ikke sprukket og han kom i den. Vi la ikke merke til at kondomen hadde sprukket før dagen etter, da jeg gikk på do og fant en bit av den. Hvor stor er sjansen for at jeg er gravid? Hva må jeg evt. gjøre nå? Han er ganske så sikker på at han ikke hadde precum heller.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at dere bruker kondom. Dessverre er det slik at kondom kan sprekke og det skjer hvis det oppstår en luftboble på tuppen eller at man ikke har klemt av plass på tuppen av kondomet før samleie. Når et kondom sprekker under samleie vil det alltid være en sjanse for at jenta kan bli gravid. Det er ikke nødvendigvis slik at gutten må ha utløsning for at det skal komme sæd fra penis. Precum kommer når gutten er kåt og kan inneholde sæd. Særlig kan det være sæd I precum hvis gutten har hatt en utløsning uten å ha tisset etterpå for så å ha samleie.

Det er ikke mulig å si hvor stor sannsynlighet det er for at du er gravid annet enn at muligheten er til stede. Når du forventer at mensen skulle ha kommet anbefaler jeg deg en graviditetstest hvis den ikke kommer. Videre vil jeg anbefale deg å bruke helsesøster / ungdomshelsestasjon for prevensjonsveiledning slik at du kan starte opp med sikker prevensjon og nyte et godt sexliv uten å bekymre deg for graviditet.  

Se artikler for mer informasjon. Det finnes angrepille som kan tas inntil 5 døgn etter samleie og du kan vurdere om du er I tidsmarginen for å kunne benytte denne.   

Vennlig hilsen

Amathea I samarbeide med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex