Hopp til hovedinnholdet

G17. Oppdaget en liten hard klump på den ene testikkelen. Hva kan det være? Har også en "ring" på magen.

Gutt 17 år
 

Spørsmål
Hei jeg er en gutt på 17 år. for 2 dager siden oppdaget jeg en liten hard klump på den ene testikkelen min, ikke utenpå pungen, men inne i den -på selve teestikkelen. hvis jeg ser nøye etter kan jeg på en måte se den, at det er en liten klump der
Det gjør ikke vondt til vanlig og utskilling av sæd osv, går som normalt. hvis jeg prøver å knipe litt på den eller slikt gjør det litt vondt.. men det er jo på testikkelen så det pleier jo også å gjøre vondt. den har ikke økt eller minket i størrelse eller form så lenge jeg har vært klar over at den er der.
Jeg vet at dette burde kansje legen se på, men er det ikke lurt å vente en liten stund til å se om det er noen endringer ? jeg har jo bare vært klar over den i 2 dager. en annen ting er at legen min var naboen min før, så jeg "kjenner" henne litt. det + at jeg er redd for å få reisning under en eventuel undersøkelse gjør at jeg har veldig lite lyst å gå til legen. det at det er en dame hjelper heller ikke akkurat på, men tror jeg hadde tenkt det samme om en mann.

Noen ideer om hva dette kan være ? det gjør som sakt ikke vodt til vanlig. hva bør jeg gjøre ? hjelp meg!

En annen ting jeg har oppdaget ( vet ikke om det er noen forbindelse) er at jeg har en "ring" på magen. ser ut som et lite utslett men det er begrenset til den "ringen" det gjør helelr ikke vondt men klør litt hvis jeg begynner å klø på det, huden er også tørrere i det området enn på resten av magen ? noen ide om hva dette kan være ? kan det være en forbindelse?

Håper på raskt svar! lettere nervøs her!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål

Sannsynligvis er dette ingen ting å være bekymret for, men som du selv sier så er det best at du får en nærmere undersøkelse av en lege.

Jeg får ikke helt tak på hva du mener med denne ringen på magen, så kanskje legen kan undersøke dette også?

Det er veldig vanlig for gutter å bekymre seg for at de skal få ereksjon hos legen, men det ikke så vanlig at det faktisk skjer. Opplevelsen av å bli undersøkt nedentil av en lege er nemlig ikke akkurat pirrende. Om det skulle skje, så er det likevel ikke noe problem, legen vet jo at du ikke har kontroll over dette.
Hvis du synes det er pinlig å gå til legen du "kjenner" fra før kan du oppsøke helsestasjon for ungdom i stedet.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om tobakk? #2

Hva er KOLS?