Hopp til hovedinnholdet

Jente som tenner på menn som kysser

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, eg mysta jomfrudommen min då eg nesten var 14. Sex er ikkje nytt, og det er noko eg nyt og er over gjennomsnittet aktiv med. Eg trur eg kan kalle meg sjølv for bifil, men kva vil det seie når eg tenner på to menn som kliner? I dagens samfunn virker det som at alt og alle skal inn i ein bås, kva er då min bås?

Besvart 30.10.2018 19:09
 

Svar
Hei jente 15


Takk for at du sender oss en melding, det er viktig å snakke om ting man lurer på.

Ser du prøver å finne ut av hvem du er og hvilken "bås" du passer inn i. Du opplever at samfunnet har behov for at du skal være i en spesiell bås, men jeg tror det er viktig at du finner ut av hvem du er, ikke hvilken bås du skal inn i.

Det finnes mange måter å definere seg på og mange har en mening om dette. Det er vanskelig å finne seg selv, når man, som du skriver, føler at man må passe inn et spesielt sted, eller i en spesiell bås. 

Det er normalt i puberteten og utforske sin egen seksualitet og gjerne se hva man liker og ikke liker.

Det kan føles litt merkelig eller spesielt , men det er helt greit at du liker dette. Det er viktig å gi seg selv rom og lov til å utforske sin egen seksualitet. Ta dette i ditt eget tempo og ta deg tid i å være nysgjerrig. Du skal ikke måtte føle at du må passe inn i noe som noen andre har bestemt for deg.  

Om dette plager deg over tid eller du bare vil snakke med noen, så er det flere du kan snakke med via chattetjenester på nett (Youchat, ungdomstelefonen, sexogsamfunn og flere) eller blant voksne rundt deg, for eksempel på helsestasjon for ungdom i din kommune.

Lykke til! Vi heier på deg :)

 

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex