Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å få vondt i rumpa når man fører en finger inn i endetarmen?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg liker å runke, og har i det siste prøvde å stikke fingeren opp i rumpa mi (bruker såpe som glidemiddel). Hver gang jeg gjør det synes jeg ikke det føles så veldig godt, også for jeg veldig vondt i rundt rumpehullet når jeg tar ut fingeren, som kan vare flere minutter. Siste gang jeg gjorde det tror jeg jeg fant prostataen (er ikke så godt kjent inni der), og det føltes litt bedre, ble nesten litt kåt, men jeg fikk fortsatt veldig vondt i rumpa etterpå. Jeg lurer på om det er vanlig å få vondt i rumpa når man gjør dette, eller om det bare er jeg som tar på feil sted. Også om alle synes det er godt å røre g-punktet eller om det bare er noen.

Besvart 30.10.2018 17:07
 

Svar
Hei gutt 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er vanlig at det kan bli vondt i rumpa hvis man fører fingeren inn i endetarmen uten at man har forsiktig stimulert området rundt, og selve endetarmsåpningen. Det er to muskler i endetarmsåpningen. Den ene kan man bevisst slappe av i. Den andre må en forsiktig utvide. Se artikkelen om analsex. 
Du må også bruke en form for glidemiddel. Det er ikke noe naturlig fuktighet i endetarmen. Du kan få glidemiddel hos helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. De kommer i små, svarte pakker med ordet "glid" påskrevet med lyseblå bokstaver. De ligger sammen med kondomene. Hvis drikke gjør det, må du spørre etter dem. Du kan også bruke matolje uten tilsetning eller babyolje. 
Det er ikke alle som synes at det gir så gode følelser å stimulere prostatakjertelen, men noen liker det. 
Nyt kroppen og kjønnet ditt. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker die lat godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Hva er analsex?

Hva er analsex? (colourbox.com)

Mange har hørt om analsex, men ikke alle vet så mye om det likevel. Hvor vanlig er det, og hvordan foregår det?

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex