Hopp til hovedinnholdet

Faren for å bli gravid etter inntak av angrepille?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, hadde sex for noen dager siden og han kom inni meg, men jeg tok angrepille dagen etter og nå har jeg litt sånn småblødninger, men det jeg da lurer på er om faren for å bli gravid da er stor eller ikke? Han hadde veldig mye sæd men kom ikke så langt inn. Så lurer jeg, sto sånn fremover,han kom i meg, tok meg sånn bakfra da. Tenker at det er litt sånn uromantisk og venninner sier det er ekkelt.Men er det også mulig at jenter kan få orgasme i den stillingen? Jeg har ikke hatt så mye sex men tror kanskje jeg fikk det, først nesten med en gang når han forsøkte å presse seg inn for det strammet og presset innover hos meg på en god måte.Så fikk jeg kanskje like ettrpå også når jeg kunne kjenne han helt inne. Er dette vanlig,kan man få to ganger? Er det sånn at skjeden er mer åpen og enklere for gutten å komme inn i denne stillingen?

Besvart 31.10.2018 17:29
 

Svar
Hei jente 18 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Sex og samfunn skriver: "Ellaone har en effekt på ca. 75 %.  ... Norlevo har en effekt på ca. 65-70 %."
De skriver videre: "Nødprevensjon virker hovedsakelig ved å utsette eggløsningen, og gjør at den kommer noen dager forsinket. Hvis eggløsningen har kommet før du tok nødprevensjon, vil nødprevensjonen trolig ikke ha effekt." 
De skriver også dette; "Hvis det er svært viktig å ikke bli gravid er det også mulig å sette inn en kobberspiral i livmoren som nødprevensjon. Kobberspiral må settes inn senest 5 døgn (120 timer) etter samleiet og har tilnærmet 100 % effekt mot graviditet. Om du ønsker å beholde spiralen har du dessuten prevensjon som varer i fem år. Lege, jordmor eller helsesøster kan sette inn kobberspiral. For mer informasjon om kobberspiral se her."
Som du ser i lenken er det viktig at du får tatt en graviditets test tidligst 3 uker etter det ubeskyttede samleiet. 
Det at sæden ikke kom så langt inn, har ikke noe å si for sjansen for å bli gravid. Skjeden har en temperatur på 37 grader og sædceller trives her og har stor svømme-kapasitet. 
Jenter kan få orgasme i den stillingen du beskriver. Det er også mulig å få flere orgasmer etter hverandre. 
Hvis jenta klarer å slappe av i musklene i bekkenet, kan denne stillingen gjøre det greit å få penisen inn. Hvis jenta ubevisst strammer musklene i bekkenet, vil hvilken som helst stilling gjøre det vanskelig å få penisen inn. Se artikkelen om vanlige samleiestillinger. 
Fortsett å nyte god seksualitet. 


Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex