Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 13 år og har pult 7 folk allerede, er det normalt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei. jeg er 13 år og har pult 7 folk allerede er der normalt, og min venn som er snart 16 år har spurt om kan jeg suge han. jeg var hos han igår og vennene hans var der og de sa at jeg og han skulle gå og pule, vi gjorde det. var det galt hva jeg gjorde.

Besvart 03.11.2018 18:52
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 13 år!

De aller fleste 13 åringer har ikke pult, verken jenter eller gutter. De fleste jenter har sex første gang når de er 17 år og de fleste gutter har sex første gang når de er 18 år.

I Norge har vi en lov som sier at den seksuelle lavalder er 16 år. Den loven er laget for å beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Men den er også laget for å beskytte barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det. Man tenker altså at man bør være 16 år før man forstår hva det innebærer å ha sex med andre mennesker. 

Du er forsatt veldig ung og det er tidlig å ha sex med andre når man er 13 år. Det er ingen som kan nekte deg å ha sex. Men er det helt frivillig fra din side? Mange ungdommer føler at de må ha sex for å være populære, eller tror at alle andre har sex og derfor tror at de også må ha sex. Slik skal det ikke være. Det å ha sex med en annen skal være fint og godt og trygt.

Jeg får en oppfatning av at de guttene du var sammen med utfordret deg til å ha sex med den ene gutten. Det er ikke greit. Du skal ikke ha sex med noen bare fordi noen andre sier at du skal det. Du har ikke gjort noe galt. Det er heller de eldre guttene som gjør noe galt. Det er ikke lov til å presse eller tvinge noen til å ha sex. 

Hvis du tenker at det du har vært med på egentlig er noe du ikke vil så synes jeg at du skal snakke med en voksen om det. Det kan være vanskelig å snakke med foreldrene sine om slikt. Jeg vil derfor anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. 

Hvis du selv velger å ha sex med andre er det viktig at du beskytter deg, både mot å bli gravid og mot å få kjønnssykdommer. Sørg for at gutten bruker kondom eller ta kontakt med helsestasjon for ungdom og snakk med dem om å starte med prevensjon. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex