Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg bytte prevensjon? Har aldri fått orgasme under samleie.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en kjæreste som jeg er veldig glad i, og vi har ofte sex. Men problemet er at jeg aldri blir ordentlig våt med mindre han slikker meg. Mange av vennene mine blir våte med en gang de bare kliner med kjæresten sin, mens jeg blir ikke våt så fort. derfor gjør det også vondt når han først skal penetrere meg, fordi jeg blir ikke våt, og spytt hjelper ikke så mye heller. men når vi har startet så føles det godt. Jeg har P-stav, og jeg har lest at det stopper østrogen i kroppen, kanskje det er derfor jeg ikke blir våt? burde jeg bytte prevensjon? Det er jo også veldig frustrende for han at jeg ikke blir våt. Han trodde at det var fordi jeg ikke var tiltrukket av han, men det er jeg jo selvfølgelig! I tillegg så har jeg aldri fått orgasme under sex...venninnen min får det hele tiden bare ved at kjæresten penetrerer henne. Hvorfor er det enkelt for andre men ikke for meg? Har alt dette en sammenheng med prevensjonen min?

Besvart 05.11.2018 12:32
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
P-stav inneholder den aller minste mengden hormoner som er mulig i en prevensjon. Samtidig er det det aller sikreste prevensjonsmiddelet som finnes. Gestagenet som frigjøres daglig tilsvarer 1 tablett gestagen (Cerazette) annen hver uke. 
Sex og samfunn skriver: "Bivirkningene er alltid verst i begynnelsen, og går som regel over i løpet av de 3 første månedene. Hvis plagene ikke går over kan du bytte til en annen prevensjon. Det er bare du som kan avgjøre om plagene er ille nok til å slutte eller bytte."
Les deg opp på de forskjellige prevensjonsmetodene, og tenk gjennom hva som er best for deg. Snakk med helsepersonell om dette. 
Det vanligste er at man ikke får orgasme når man har samleie! Det er bare omlag 30 % som får orgasme kun ved penis` bevegelser i skjeden. 
Dere må ikke starte samleie før du er ordentlig seksuelt tent. Samleie skal ikke være vondt! Hvis du vet at det alltid er vondt til å begynne med, vil en eventuell tenning som er på vei, fort bli borte. Kroppen husker smerter. Når du ikke er tent er skjeden trang og tørr. For at samleie skal kunne gi noen gode følelser, må du først bli tent og deretter beholde tenningen under samleie. Da er skjeden våt og utvidet. For å nyte, kan du eller han fortsette stimuleringen av den ytre delen av klitoris under samleiet. Gode stillinger for å nå den er hvis penis kommer inn i skjeden bakfra, eller hvis dere ligger i sideleie, han bak deg og at du løfter det øverste benet.
Det kan ta tid før man klarer å få orgasme sammen med en partner. Det er om å slappe av, men samtidig aktivere kroppen og kjønnet. Mange jenter beskriver det slik at de må gå inn i sin egen "boble" for å få orgasme, kun konsentrere seg om seg selv.
Dere kan ta pause fra samleier, og heller øve på å onanere hverandres kjønn til orgasme ved stimulering av den ytre delen av klitoris og penis med finger, hånd, munn.  
Du kan også aktivt stramme og slappe av i musklene i bekkenet. Det øker trykket mot de indre delene av klitoris, slik at orgasmen kan komme lettere. Se artikkelen om ikke å få orgasme når man har samleie, avsnittet om bekkenbunn musklene og artikkelen om vanlige samleiestillinger. her står det også om CAT stillingen. 
Snakk med kjæresten. Les dette og artiklene sammen og snakk om det dere leser. 
Nyt deg selv alene og sammen med kjæresten!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Kåt, men kroppen gir ikke forventet respons.

Jente sitter i senga og tenker (colourbox.com)

Veldig mange sliter med å få kroppen til å fungere som forventet i en seksuell situasjon. Lysten på sex er der, kanskje til og med veldig sterk, men den kroppslige responsen uteblir. Skjeden blir ikke våt... Penis blir ikke stiv... Hvorfor skjer det, og hva kan du gjøre med det?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex