Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd jeg er gravid

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en 13 år gammel jente. Når jeg var på byen sammen med venninnene mine en kveld kom en mann og sa at han skulle gi meg penger. Jeg ble med han og han kjørte hjem til seg selv. Denne mannen var godt over 60 år og det han gjorde var å ha sex med meg. Han kom til og med inni meg så jeg er veldig redd for at jeg kan være gravid. Og jeg kan ikke være gravid som 13 åring.

Besvart 06.11.2018 19:38
 

Svar
Hei Jente 13

Så fint at du skriver til oss og forteller om det du opplevde. 
Det denne mannen gjorde er ikke greit, han har ikke lov til å ha sex med deg fordi du er under den seksuelle lavalderen som er 16 år. Han har heller ikke lov til å tilby deg penger for det. 
Det er veldig leit at du opplevde dette og vi synes det er veldig lurt at du snakker med noen voksen du stoler på om det som skjedde. Du kan snakke med en trygg voksen, for eksempel helsesøster, en lærer eller foreldrene dine.

Om det er slik at du har fått menstruasjon kan du ha blitt gravid. Det er heldigvis liten sannsynlighet for at dette har skjedde. Helsesøster eller lege kan hjelpe deg med å få sjekket dette. 

 

Håper dette hjelper deg litt på vei.

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex