Hopp til hovedinnholdet

Kan hun ha blitt gravid?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

jeg og kjæresten min låg nakne i senga hennes for ca 4 dager siden og vi var begge så kåte at når hun sa «stikk han inn litt da» og vi ikke hadde kondom så stakk jeg tissen litt inn i vaginaen hennes veldig forsiktig kanskje 6 ganger. Hun tok ingen angrepille, jeg fikk ikke orgasme, var bare litt forsiktig inn og ut med mellomrom mellom gangene. Hun ville aldri tatt abort, hun er kristen. Hva er sjansene for at hun blir gravid? Og hvordan vet vi om hun er det? Og hva skjer om hun er det?

Besvart 06.11.2018 12:55
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no. 


Hvis dere hadde samleie uten kondom kan hun bli gravid. Det kan være sædceller i den væsken som gjør din penis våt når duer kåt, så dere er ikke trygge selv om du trakk deg ut etter 5-6 ganger med penis ut og inn. 

Det finnes ingen helt sikre perioder å ha sex på uten kondom. Det er sjelden at jenta vet når hun har eggløsning og det er viktig at du som gutt vet at sæd kan leve i opp til 7 dager i jenta. Jenta kan ta en graviditetstest som er til å stole på når det har gått tre til fire uker etter dette skjedde.

Gratis test kan dere få hos Amathea, helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. De selger også tester på apoteket. Her kan dere også snakke om evt behov for oppstart av hormonell prevensjon. 

De samme instansene jeg har nevnt kan dere også kontakte hvis det skulle vise seg at hun er gravid. Legger også ved noen artikler dere kan lese. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Redd for å gjøre ei jente gravid?

Gutt og jente i tenårene står og ser på en graviditetstest. (www.colourbox.com)

Det skal veldig lite sæd til for å gjøre ei jente gravid. En sædcelle er nok og det kommer mange tusen ved en utløsning.

Les mer

Gravid og usikker? -Få gratis veiledning hos Amathea

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det i hele landet på telefon, chat eller mail.

Les mer

Ungdom krever kondom!

Gutt holder et kondom (coloutbox.com)

Noen ganger er det vanskelig å be om å bruke kondom. Eller ingen har husket å ta med et kondom… Det finnes mange unnskyldninger for ikke å bruke kondom, men er de gode nok til å akseptere det å ha ubeskyttet samleie?

Ungdom har talt: Vi krever kondom! Hver gang, og under hele samleiet.

Stem også i vår kondom-VOTE

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex