Hopp til hovedinnholdet

Kan to kvinner få et barn som har begges gener?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om det er mulig at to kvinner kan få barn med begge genene sine

Besvart 15.11.2018 13:09
 

Svar
Hei jente (16)

Ny forskning på arvemateriale og prøverørsbefruktning har bevist at det er mulig å fjerne deler av et DNA (som er forbundet med sykdom) og erstatte dette med friskt DNA fra en annen person. På den måten vil et barn kunne få arvemateriale fra 3 ulike personer. Dette gjøres kun noen få steder i verden, og veldig sjeldent. På den måten er det mulig at to kvinner kan få et barn som har gener fra dem begge.

Vanligvis når to kvinner ønsker å lage et barn sammen, må de bestemme seg for hvem av kvinnene som skal avgi et egg, deretter blir det egget befruktet med en sædcelle fra en mann (ofte en anonym donor) og plassert inn i livmoren til en av kvinnene. 


Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex