Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor får noen jenter får orgasme kun ved penetrering og andre ikke?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hvorfor er det sånn at noen jenter får orgasme kun ved penetrering og andre ikke? Venninnen min har en kjæreste og hun kommer nesten hver gang de har sex, kun ved hjelp av penetrering. Jeg får ikke orgasme når jeg ligger med min kjæreste, selv om ham prøver å stimulere klitoris samtidig som han pentetrerer meg. Det føles veldig godt når vi ligger sammen, men jeg når aldri klimakset. Da er det ganske frustrerende for meg å høre at venninnen min kommer hver gang hun ligger med sin kjæreste, og jeg er ikke i nærheten engang. Jeg skjønner ikke hvorfor noen jenter kommer under sex og andre ikke. Det er nesten litt urettferdig

Besvart 28.11.2018 17:48
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er omlag 30 % av jentene/kvinnene som får orgasme kun ved penis bevegelser i skjeden. Den letteste måten å få orgasme på for de fleste er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. 
Jeg forstår at det kan oppleves litt urettferdig. 
Det er bra at kjæresten prøver å stimulere den ytre delen av klitoris. Men i og med at du ikke får orgasme av det, kan du gjøre det selv når dere har samleie? God stillinger for å nå ytre del av klitoris er hvis penisen kommer inn i skjeden bakfra. En annen hvis dere ligger i sideleie/spooning/skje. Da kan du løfte det øverste benet og selv stimulere den ytre delen av klitoris. Se forøvrig artikkelen om vanlige samleiestillinger. Her forklares også CAT stillingen, der nedre del av penis gnis mot ytre del av klitoris. 
For å øke trykket mot de indre delene av klitoris kan du også arbeide for å få bedre kontroll på bekkenbunn musklene. Se den samme artikkelen, og også den om å ikke få orgasme når man har samleie, avsnittet om bekkenbunn musklene. Ved økt trykk mot de indre delene av klitoris kan orgasmen komme lettere. 
Seksuell tenning, altså hvor seksuelt tent du er, er viktig for å få orgasme uansett på hvilken måte en prøver å få det. 
Mange jenter beskriver også at de må gå inn i seg selv, virkelig kjenne etter og nyte, for å få orgasme. Hvis du ser på lenken hvordan kvinnen der får orgasme, i artikkelen om ikke å få orgasme, vil du se at hun har bind for øynene for å konsentrerer seg om seg selv (og sannsynligvis også for å stenge ute kamera og publikum).
Onaner og nyt kjønnet og kroppen din. Gled deg over seksualiteten sammen med kjæresten. Les artiklene sammen og snakk om det dere leser. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige spørsmål om orgasme

-Jeg får orgasme alene, men ikke sammen med kjæresten min. -Kan det være farlig får hjertet å få orgasme flere ganger etter hverandre? -Jeg lurer på hvordan jeg vet om han har orgasme.

Dette og andre spørsmål om orgasme kan du se svar på her.

Les mer

Orgasme

Orgasme (Foto: Colourbox)

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex