Hopp til hovedinnholdet

Var det galt å ha sex så tidlig?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg på leirskolen med trinnet så jeg en jente jeg likte fra en annen skole, men så måtte den skolen dra å da ble det disco kvelden før. Det var veldig sent å helt på slutten så det var bare meg og 4 venner av meg og jenta jeg likte og en venninne av henne vi skulle til å gå men så ropte jenta jeg likte på meg. hun spurte om vi kunne være alene så gikk alle. Hun sa at det var synd at hun måtte dra og at hun likte meg. Så spurte hun om vi skulle kline så begynte vi å kline og så begynte hun å ta på tissen min og det var veldig deilig så begynte jeg å ta henne på rumpa og den var rund og deilig så spurte hun om vi kunne gå inn på rommet hennes. vi lå nakne i senga hennes så begynte hun å suge meg så skrudde noen på lyset å der var det to andre jenter som også ville suge meg så sa en av dem at de ville ha sex. Så hadde de en kondom som jeg tok på også hadde jeg analsex med hun jeg likte fra starten av. Det var den beste kvelden noen sinne. Men var det galt å ha sex så tidlig?

Besvart 03.12.2018 00:33
 

Svar
Hei

Det høres ut som at du har hatt en bra opplevelse og at dere alle gjorde noe dere hadde lyst til og det er fint! Du lurer på om det var galt å ha sex så tidlig. Vel, det er det bare du som kan svare på om du synes. Og så lenge alt ble gjort med samtykke fra alle parter, altså at dere alle hadde lyst til å gjøre det dere gjorde, så er det i hvert fall ikke gjort så mye galt.

Det som kan være litt viktig å huske på er at seksuell lavalder i Norge er 16 år. At dere hadde sex før det gjør ikke nødvendigvis at du blir straffet, men det er altså en aldersgrense som er satt høyere enn der du er nå. Noe av årsaken til den aldersgrensa kan jo være nettopp det at man begynner å tvile på avgjørelsen om å ha sex, akkurat sånn som du gjør nå. I aller verste fall kan den eller de du hadde sex med også begynne å tvile og få det dårlig med seg selv. Det kan også være at de snakker med andre som igjen kan skape problemer. 

Det å starte med analsex kan også være ganske avansert, og ikke alltid godt, hverken for den som "gir" eller den som "får". Det er viktig å bruke god tid, mye glidemiddel og være trygg. 

For å bli en trygg og omsorgsfull sexpartner er det viktig å bli godt kjent med egen kropp og vite hvor egne grenser går. Ta på deg selv og finn ut av hva du liker. 

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex