Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre om jeg er homofil ?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ganske sikker på at jeg var/er forelsket i en gutt jeg gikk i klasse med og går nå i parallellklassen med. Jeg tenker veldig ofte på han i seksuell tanker, å føler meg kått når jeg tenker på han og når jeg snakker med han, og jeg tenker ofte på at jeg vil ha en del av han i munnen min. Jeg går nå på vg1 bygg og anlegg, og har lurt på dette siden 9 klasse. Jeg føler jeg kanskje har nektet for å være bifil/homofil? Fordi jeg har aldri villet være bifil/homofil pga er redd for hvordan folk skal reagere. Men jeg tenner fortsatt også på jenter. Spørsmålet mitt er egt bare om hva du tror? Tror du jeg er bifil? Og hvis det hva skal jeg gjøre? Hvordan sier du det til venner og foreldre? MVH Gutt 16

Besvart 07.12.2018 16:21
 

Svar
Hei


Hei så bra at du skriver til oss.

Det er bare du som kan definere og finne ut av hva du er, og det kan ofte ta litt tid før man finner det ut selv. Men jeg skal prøve å hjelpe deg litt på vei.

Du sier at du kanskje er forelsket i en gutt siden 9 klasse , og som nå går på Videregående med deg, du fantaserer også om han seksuelt , men at du også tenner på jenter.

Dette kan jo være tegn på at du liker gutter ja , eller både gutter å jenter . Kanskje vil du etter hvert kalle deg selv homofil eller bifil om du liker begge kjønn på denne måten. 

Det som er bra er at det bare er du som skal bestemme når du er klar for å definere din seksualitet , og da er du kanskje også etter hvert mer klar for å fortelle det til noen andre om du ønsker det .

Det er flere måter å "komme ut av skapet" på . Noen forteller det til en venn først , andre en helsesøster eller lærer som de stoler på. Kanskje en tante ? Det viktigste er at det er en person du liker og stoler på, slik at det å fortelle om noen man har skjult lenge, trolig blir en bra opplevelse . 

 Måter å gjøre dette på kan være  å snakke med en person ansikt til ansikt , mens noen sender en mail , et brev , eller en sms, kanskje snap ? I det hele tatt , det er opp til deg hvordan du velger å gjøre dette. 

Dette er noe som kan ta tid , og det kan av og til oppleves som skremmende og litt rart å oppdage at den seksualiteten man har ikke er den som majoriteten i samfunnet har , altså flertallet.

Jeg ønsker deg lykke til med å finne ut av dette, og ta gjerne kontakt igjen om det skulle bli vanskelig å vite hva du skal gjøre.

Du skal vite at det å være homofil er du ikke alene om , selv ikke på din alder. Det er bare ofte mange som skjuler det. Kanskje kan det være en ide å se om Skeiv ungdom eller andre organisasjoner har noe avdelinger i ditt område slik at du kan bli kjent med andre unge skeive.

Lykke til igjen.

 

 

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Snapchat: yhelseutvalget

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg er homofil, men tør ikke si det til noen

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Jeg er homofil, men jeg er redd for å fortelle det til familie og venner. Hva skal jeg si, og hva hvis de ikke takler det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex