Hopp til hovedinnholdet

Vi kommer ikke når vi bruker kondom. Hvorfor?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og kjæresten min har hatt sex flere ganger nå. Med og uten kondom. Men vi kommer ikke når vi bruker kondom, selvom vi prøver flere ganger og holder på i evigheter...Hvorfor? Takk på forhånd

Besvart 04.01.2019 14:50
 

Svar
Hei jente 16 år.

Så bra at du spør om dette. 

I det man stopper seksualiteten for å tre på kondomet, kan det seksuelle tenningen avta. Man tenker på å få kondomet på, og de disse tankene blokkerer lyssignalene fra hjerne til kjønn, og tenningen avtar. Da kan det ta lengre tid før man får orgasme.

For å unngå at dette stoppet stjeler tid og seksuell tenning, kan dere før seksualiteten starter ta fram kondomet, ta det ut av pakken, legge det oppå pakken med tuppen opp/riktig vei. Dere kan ha en avtale at du skal sette kondomet på. Da kan du samtidig onanere ham, mens du gjør det. Da vil han bevare den seksuelle tenningen. 

Noen gutter merker nedsatt følelse på penishodet på grunn av kondomet. Vanligvis er dette bra, spesielt hvis gutten raskt får orgasme/sædavgang. For de som ikke plages med dette, kan kondomet nedsette følsomheten slik at han strever med å få orgasme/sædavgang. 

Vanligvis merker ikke jenter noe særlig til om gutten bruker kondom eller ikke. Noen jenter liker godt at gutten bruker kondom, fordi det blir glattere på grunn av glidemiddelet som er på kondomet. 

Det er bare omlag 30 % av jentene som får orgasme kun ved penis` bevegelser i skjeden, uavhengig av kondombruk eller ikke. Den letteste måten å få orgasme på for de fleste er ved stimulering av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie. Jeg legger ved noen artikler dere kan lese sammen, og snakke om. 

Du kan få hormonell prevensjon hos helsesøster/helsesykepleier på skolen, på helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen din. I og med at du er 16 år er det en statlig bidragsordning som gjør at mange prevensjonsmetoder er helt gratis for deg. 

Snakk med kjæresten din og snakk med helsepersonell!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex