Hopp til hovedinnholdet

Går det an å bli gravid når jeg går på p-piller og ikke har mensen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente på 15 år som lurer på om det går an å bli gravid når jeg går på p-piller og ikke har mensen? tar de ca til samme tid hver dag. har ikke hatt mensen siden jeg begynte på de for flere måneder siden.

Besvart 11.01.2019 22:41
 

Svar
Hei jente 15 år

P-piller er en veldig trygg prevensjon om en tar dem hver dag og ikke glemmer noen piller. Så om du har tatt pillene dine, slik du beskriver, er sannsynligheten liten for at du er gravid.

Du skriver ikke hvilke p-piller du bruker, derfor er det litt vanskelig for meg å gi deg et helt klart svar. Grunnen til dette er at det for eksempel finnes noen p-piller (gestagen p-piller) som en tar hver dag og som hos enkelte fører til at mensen opphører. Er det en slik pille du bruker? De er like trygge som kombinasjons p-pillene, hvor en kan ta blødningspauser (mensen) hver 4. uke om en ønsker det.

Jeg anbefaler deg å ta en prat med helsesykepleier på skolen din. Her kan du få svar på dine spørsmål og god informasjon om akkurat din p-pille.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex