Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en gutt på 17 år, som har problemer med å bli kåt ved bruk av kondom

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Heisann, jeg er en gutt på 17 år, som har problemer med å bli kåt ved bruk av kondom. Dama bruker P-piller, så vi lurte på om det er trygt å ha sex uten kondom? Ingen av oss har hatt noe tidligere sexuelle eller romantiske forhold, og var begge jomfru før vi ble sammen, så kjønnssykdommer som klamydia skal vel ikke være noe problem? Også lurte jeg på om det er trygt å "komme" inni dama hvis hun har p-piller. Er angrepiller noe jeg bør tenke på da?

Besvart 12.01.2019 18:02
 

Svar
Hei gutt 17 år

Ja - du og kjæresten din kan ha sex uten kondom. P-piller er et trygt prevensjonsmiddel så lenge de brukes som anbefalt. Dvs. at kjæresten din husker å ta pillene sine. Dersom hun gjør det kan dere trygt ha sex sammen uten å bruke kondom! Du kan også "komme i henne", uten at du trenger å tenke på å bruke angrepille.

Angrepille skal brukes dersom jenten har hatt "prevensjonssvikt" (f.eks at hun har glemt å ta p-pillene sine).

Det er også riktig at det ikke er noe fare for å bli smittet med kjønnssykdommer siden ingen av dere har hatt sex med andre før. 

Lykke til.

 

Med vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Smittet av kjønnssykdom ved første samleie?

Jente holder seg for skrittet (colourbox.com)

Mange tror at de ikke kan bli smittet av kjønnssykdom om de selv aldri tidligere har hatt sex med noen andre. Men hva om den du har sex med, har hatt sex med noen tidligere og er smittet med noe?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon