Hopp til hovedinnholdet

Jeg har røde prikker på penishodet, har det med hygiene å gjøre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Så en dag at jeg hadde noen røde prikker på penishodet. Det er 3 litt store. Det ser nesten ut som om det har flasset av «hud» av penishodet. De er rett ved siden av hverandre. Kan dette ha noe med hygiene og gjøre? Har også noen hvite kjetler under penishodet og det har jeg lest meg fram til er pga hygiene.

Besvart 13.01.2019 21:47
 

Svar
Hei

Røde prikker på penishodet som plutselig dukker opp er ofte et tegn på ubalanse i underlivet. Det samme med kløe på penishodet, tørre slimhinner og flass. Da er det lurt å vaske underlivet uten såpe en periode for å se om det hjelper. Det kan også skyldes en soppinfeksjon og går ofte over av seg selv etter noen dager. Dersom det ikke går over kan du kjøpe en salve mot sopp på apoteket. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex