Hopp til hovedinnholdet

Øverst under samleie, får store smerter i skjeden og oppover. Lege?

Jente 19 år
 

Spørsmål

I mange tilfeller der jeg har vært øverst under samleie får jeg store smerter i skjeden og oppover, kort tid etter. Smertene er så kraftige at jeg ikke klarer å røre meg og ofte kaster opp. Smertene varer i rundt 10-20 minutter. De kommer ikke hver gang jeg er øverst, men noen ganger. Både jeg og typen er bekymret for at det er noe galt. Går på ppiller, noe jeg har gjort i flere år nå. Har også hatt fast partner i over 2 år. Hva kan disse smertene være skyldt? Burde jeg få det undersøkt hos lege? Takk for svar.

Besvart 17.01.2019 18:01
 

Svar
Hei jente 19 år. 

Så bra at du skrev til ung.no

Det er vanskelig å si hva disse smertene skyldes. Du må snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din! 

Mens du venter på hjelp må dere unngå at du sitter øverst. 

Hvis du ikke er ordentlig seksuelt tent, kan det være at smertene skyldes at penisen treffer livmortappen, inngangen til livmoren. Hvis du ikke er tent, er denne hard. Hvis du er ordentlig tent blir den myk og det er lettere for penisen å passere videre innover i skjeden. Men at man får slike smerter at man kaster opp, har jeg ikke hørt om. 

Hvis penisen når helt i bunnen av skjeden kan det gi smerter, og det gjelder det samme her, at smertene er så sterke at man kaster opp, har jeg ikke hørt om. 

Seksuelt overførbare infeksjoner kan gi smerter ved samleie. 

Det er som sagt vanskelig å si hva smertene skyldes, og du må snakke med lege!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex