Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å synes at sex er kvalmende og ekkelt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg synes at sex er veldig ekkelt. Spesielt at noen tar på tissen din, liksom det er masse ekle bakterier der. Og jeg har også hørt at noen slikker hverandre. Hver gang jeg tenker på det blir jeg kvalm og vil spy nesten. At foreldrene mine også har det gjør det enda eklere. Er det normalt å synes at sex er kvalmende og ekkelt? Og er det normalt og synes det når man blir eldre?

Besvart 24.01.2019 20:56
 

Svar
Hei jente 13 år. 

Det er noen som en periode synes sex er ekkelt og kvalmende. En kan ikke forstå at folk vil ha sex, ta på og slikke kjønnene til hverandre. 

Vanligvis går slike tanker over etterhvert som en blir eldre, og en selv kjenner på seksuell lyst, og starter å onanere. 

Det er vanlig at man onanerer, nyter kjønnet sitt. Det er sunt fordi man blir glad, tilfreds, sterk og frisk av det. 

Når man etterhvert finner en kjæreste/partner vil det føles godt å være nær, sitte sammen, holde rundt hverandre, klemme og kysse. Når man blir godt kjente med hverandre og trygge sammen, utforsker man hverandres kropp og kjønn. 

Det er mange barn og unge som synes at det er ekkelt at foreldrene har seksualitet sammen. I stedet for å tenke at det er ekkelt, kan du kanskje klare å tenke at det er fint, fordi de er glade i hverandre? Seksualitet mellom to som er glade i hverandre er fint. Det er slik vi mennesker er laget. Det er naturlig.  

Du kan snakke med helsesøster/helsesykepleier om dette. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye til å begynne med. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Hjelp, jeg hørte foreldrene mine ha sex!

Jente har fingeren i øret (colourbox.com)

Det er sent om kvelden. Det er stille i huset. Du har ikke sovnet, og plutselig hører du det – lyder fra soverommet til foreldrene dine. Lyder som gjør at du ikke er i tvil om hva som forgår - foreldrene dine har sex!

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex