Hopp til hovedinnholdet

Redd for at gutter skal spørre meg om å hooke eller ha sex.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Nå er jeg halvveis ferdig med 10. Klasse og skal snart begynne på Videregående. Jeg vil si at jeg er en veldig glad og umulig å ikke se i de fleste timer på skolen siden jeg for det meste er glad, men jeg fikk høre noe skikkelig rart en dag eller nytt for meg. Jeg fikk høre at jeg hadde en sjukt undervurdert ræv gjennom en venninne da, men det var fra en gutt. Har aldri brydd meg noe spesielt om kroppen min den er som den er og jeg er fornøgd med den. Det er bare det at etter at det ble sagt har jeg følt meg mer og mer kikket på. De guttene som ser på meg da er de som er mest populær og er kåte hele jævla tiden(unnskyld språkbruk). Det jeg er mest redd for er at de kommer til å spørre meg om jeg vil pule eller hooke. Jeg er liksom ikke klar men de guttene tar liksom ikke et nei. Jeg bare trengte å få det ut fordi det er ganske nytt for meg at en gutt faktisk ser på meg og tenker sånt. Valgte denne kategorien fordi jeg visste ikke hvor dette passet inn, men det passet best her.

Besvart 27.01.2019 10:57
 

Svar
Hei

Det er ikke noen god følelse å kjenne at man blir kikket på eller får uønsket oppmerksomhet på denne måten. Du skal ikke måtte føle deg ukomfortabel når du er på skolen på grunn av dette. 

Om det er slik at noen av guttene spør deg om å enten hooke eller ha sex så er det selvfølgelig ett hundre prosent du som bestemmer om du vil det eller ikke. Det har ikke noe å si om de maser eller "ikke gir seg", det er du som bestemmer over din egen kropp. Så om du opplever dette så er det nok viktig å føle på hva du vil selv, og ikke tenke at du må gi inn for et press. Dersom du får spørsmål om sex så er det også helt greit og rett ut si at du ikke vil det. 

Det er også viktig å si at det å spørre noen direkte om de vil ha sex, uten noen foranledning, ikke er så veldig vanlig. Det kan absolutt skje, men som regel vil ikke dette fungere så godt da de fleste opplever det som respektløst og lite tiltrekkende. Ende mer respektløst blir det om vedkommende ikke gir seg, men fortsetter og mase. Da er det også helt greit å si ifra om det. 

Nedenfor legger jeg ved noen artikler du kan lese.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex