Hopp til hovedinnholdet

Burde vi vente med å sove hos hverandre når vi er 13 og 14 år?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 14 år som lurer på noen ting. 1 jeg har en kj som er 1 år yngre. og lurer på om vi burde vente med å sove over hos værandre. Eller om det er greit nå? Vi har bege velidig lyst men vil ikke at noen av foreldrene våres skal tro at vi har/skal ha sex. For det skal vi IKKE ha før minimum 16 år. 2 jeg har fingra hene noen ganger og jeg lurer på om hvor mange fingre jeg kan/skal bruke siden jeg prøvde men 3 en gang å da synes ho det gjorde litt vont så jeg har pleid å gjøre det med 1 max 2 ho sier sjæl at ho vil med 2 men vis ho ikke siklig våt når jeg tar inn 2 så får ho vont så jeg velger noen ganger å la vær med 2. 3 er det rart å sleike en jente uner trusa (ret på fitta) siden jeg har spørt om ho vil uner trusa og da sier ho bare at ho vil skikkelig men det blir sikkert rart for meg så jeg lurer på det + hvordan kan jeg sleike så ho hår best opplevelse/orgasme? #jeg har sleika ho over buksa/på trusa Håper dere han svare fort takk for all hjelpa

Besvart 28.01.2019 17:18
 

Svar
Hei gutt 14 år. 

Så fint at du stiller disse spørsmålene! 

1. Det er ikke vanlig at man sover over hos hverandre i samme seng når man er 13 og 14 år. Hvis dere skal sove over hos hverandre, bør dere sove på hvert deres rom. 

2. Hvis det er vondt å føre fingre inn i skjeden er det fordi hun ikke har noen nytelse av det. Da er skjeden trang og ikke våt. Hvis hun nyter det, vil skjeden være våt og også utvidet.

Det er veldig vanlig at man ikke nyter å få fingre inn i skjeden. Den letteste måten å få nytelse på for de fleste jenter, er ved stimulering av den ytre delen av klitoris, ikke i skjeden. Se artikkelen om kåthet, onanering og orgasme. 

3. Hvor vanlig det er at gutter på 14 år sleiker kjønnet/gir oralsex til kjæresten som er 13 år, vet vi ikke noe om. 

Hvis du tenker at det vil være rart å gi henne oralsex, er det kanskje fordi det vil være å gå utover grensene dine? 

Hvis du ønsker å prøve, må dere snakke om dette. Da kan hun vise hvor det føles best, og at du konsentrerer deg om dette området. Hvis du ikke vil etter å ha begynt, kan du si at du ikke vil. Det er viktig at kjæresten respektere dine grenser og du respekter hennes grenser. 

Kanskje må du vurdere om du er klar for å utforske seksualitet med en annen person? Det er noen ting man burde være klar over når det gjelder det å utforske seksualitet med en annen person.

Man må være på omtrent samme alder og modenhets-nivå.

Man må kjenne - og være trygg på kroppen sin. Hvis man ikke er vant til å onanere til orgasme alene er man ikke klar for å utforske seksualitet med en annen. 

Hvis man skal utforske seksualitet sammen med en annen må man vite og forstå konsekvensene/hva som kan skje, hvis man gjør det. Dette innebærer blant annet dette med å ha sikker prevensjon hvis man skal ha samleie og beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner/sykdommer. 

Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over egen kropp.

Det er veldig viktig at den man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Det skal være positivt for begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.

Du/dere kan lese dette sammen og snakke om det. Du/dere kan også snakke med helsesøster/helsesykepleier om dette. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye til å begynne med. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex