Hopp til hovedinnholdet

Er avhengig av sex med min storebror. Skammer meg. Klarer ikke stoppe.

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente på 16 år og jeg er avhengig av sex med min storebror. Jeg klarer på en måte ikke å stoppe. Jeg skammer meg og jeg vet det er feil men jeg klarer ikke å stoppe.

Besvart 28.01.2019 09:27
 

Svar
Hei jente 16 år. 

Så bra at du skrev til oss!

I og med at du skammer deg, vet du at det dere gjør er feil. Det er faktisk straffbart etter straffeloven § 313 å ha seksuell omgang med bror eller søster, og det kan straffes med fengsel inntil 1 år. 

Det er ikke bra at roller som søsken og seksualpartnere blandes sammen og kombineres. Det er uheldig for den videre utviklingen din og det kan skape store problemer i familien.

For at dere skal slutte å ha sex, kan dere aller først snakke om dette. Forklar hva som står i svaret her og si at dere må stoppe. Avtalen kan være at ingen av dere skal ta initiativ til seksualitet. Denne avtalen må overholdes fra begge parter. 

Som du kanskje vet er det sånn at før man gjør noe, har man tenkt at det er det man skal gjøre. Tanken kommer før både følelsen og handlingen. Det er på tenkestadiet at du kan stoppe deg selv. Når lysten kommer, er det du skal stoppe deg selv. Du kan onanere til orgasme. Da går kåtheten over for en stund. Du kan også avlede deg selv, snakke med noen, chatte, snakke med de andre i familien og gjøre noe aktivt, trene, være med venner etc.

Du kan også se deg om på skolen og ellers der du ferdes, etter en partner, eventuelt kjæreste. 19 % har seksualitet med en venn.  

Du kan også snakke med helsesøster/helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. 

Vi håper dette er til hjelp for deg og vi ønsker deg alt godt!

Hilsen juristen og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell erfaring med søsken?

To i en seng (colourbox.com)

På ung.no får vi spørsmål om hva som er greit og ikke greit av nærhet og berøring. Også når det gjelder søsken og andre i familien.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex